tirsdag den 29. november 2011

Top 3: Fantastiske opdragelsesråd. Helt gratis.

1: Giv barnet dræn. Straks.
Dræn er din ven. Dræn får spjættende, sprællende, ikke-sovende børn til at ligge stille. For første gang i deres liv og til glæde for hele familien. Og lad være med at vente med drænene, til barnet er tre år, iggå. Man kan lave rimeligt mange langt ude og dårlige mønstre på tre år.

2: Giv barnet noget at drikke.
Der var en klog dame i min mødregruppe, der sagde det: Børn bliver - ligesom alle andre - skøre, når de bliver dehydrerede. Og det er nemt at blive dehydreret, når man hele tiden er optaget af at lege fx med en motorsav eller nogle biler. Ergo: Stik barnet en brikjuice (eller hvad som helst der nu virker), fluks det bliver hentet i institution - og vupti, der bliver færre og mindre psykoagtige konflikter resten af dagen. Det virker. Jamen det GØR det!

3: Bo aldrig, aldrig, aldrig på fjerde sal. Aldrig.
Er der ikke noget alternativt? Har I ikke råd til andet? Vil I ikke flytte til Viby J? Sludder og vrøvl. Der MÅ være en bedre løsning end at bo så højt, at ingen orker at gå ud og ind og følgeligt bliver sure og uopdragne, og der skal skældes ud over harmløs børnelarm, der ikke føles harmløs i en bette lejlighed. Blev der sagt.


(Jamen troede I seriøst, at jeg havde nogle RIGTIGE opdragelsesråd?! Jeg har brug for råd, er hvad jeg har. Til fx hvordan man tvinger den tre-årige til at drikke noget, når nu det tydeligvis er det, han har brug for. Og til hvordan man forvandler tre års dårlig sovning til god sovning, nu hvor man tilsyneladende har chancen. Åhja - og råd (i alle mulige betydninger af ordet) til at komme i jordhøjde så hurtigt som overhovedet muligt...)

3 kommentarer:

 1. Åh ja, dræn er venner! Og man begynder at kaste dem efter sine børn hurtigere og hurtigere, når øreshowet viser sit fæle ansigt... Men man er meget, meget mere afslappet som forældre, når man har dræn-venner!
  Det topper klart listen af opdragelsesråd!

  SvarSlet
 2. Lidt forsinket - men af en eller anden mystisk, overspringshandlingsforbydende årsag kunne jeg ikke lægge en kommentar da jeg sad på arbejdet og læste at I havde fødselsdag(e).

  TILLYKKE!!!! Og glædelig 2. søndag i Advent (i morgen) fra Søstrene Sørensen i Starup

  SvarSlet
 3. Tak til dræn og til søstrene Starup! Nu skal vi bare lige lære ham at sove efter tre år uden søvn...

  SvarSlet