fredag den 3. juni 2011

Fra Suremors skammekrog

Der er dage, hvor hele familien er udsovet, og alle mand smiler, og Sønne spiser sin havregrød uden at kny, og der er energi til talrige ekspeditioner ned fra fjerde og ud i den dersens verden. Og hvor alle selvstændighedskonflikter bliver taget i opløbet af Overskudsmor, der lige er ét skridt foran, og som på en anerkendende og marte meo-agtig måde markerer, hvor de helt klare og tydelige og tryghedsskabende grænser er.

Og så er der dage, hvor hele familien står op klokken seks efter en lang-lang nat, hvor Sønne med vilje tømmer mælkeglasset ud på gulvet to gange i træk, og hvor der ikke skal mere end dét til at få Underskudsmor til at råbe (!) "jeg bliver vanvittig" og marchere (ok, vralte. Men hurtigt) ud af køkkenet for ikke selv at komme til at kaste med noget. Og så ellers fortsætte den gode, vrede stil, indtil Manden får evakueret sig selv og drengen helt ned på legepladsen.

Gæt selv, hvilken slags dag det er i dag. Og kig gerne forbi Suremors selvbestaltede skammekrog med kaffe og krammere - og snotklude... Universet straffer de Sure Mødre med forkølelser, ondt i halsen og udsigten til snot som bonus-kropsvæske ved eventuelle nært forestående fødsler. Tak univers. Jeg HAR forstået det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar