onsdag den 9. februar 2011

Pest eller kolera? Muffins eller brownies?

Vi skal jo flytte. Og det er ikke lige sådan at finde noget, der både er til at betale på de dagpenge, som jeg forhåbentlig får lokket ud af kommunen, der ligger bare sådan nogenlunde tæt-agtigt på vuggestuen og Den Rare Barsel nede i byen, og der er så rummeligt, at man kan skiftes til at sove i sikkerhedsafstand af eventuelle skrigende børn. Så hvad skal man vælge?

a) Geografi. Den rare midtby hvor alt er i trilleafstand med barnevogn, hvor rare mennesker bor, og hvor det faktisk logistisk kan lade sig gøre at hente Barn 1 i vuggestuen med Barn 2 på slæb. Men hvor vi ville blive nødt til at bo i en lille tre'er, fordi alting er så hundedyrt, og dermed eventuelt aldrig nogensinde få sovet.

b) Plads. Vi elsker plads! Vi er blevet gladere af at have alt den her plads. Dels fordi man kan gå hjemme med et sygt barn uden at blive rablende sindssyg, dels fordi man kan SOVE. Jeps. Man kan gå ned i den anden ende af huset og intet høre. Og dermed sove. Men vi ville blive nødt til at bo i Skejby eller lignende faraway-places, hvor der er risiko for barselssindssyge og betydelige hente-logistik-problemer.

c) Økonomisk overskud. Det ville nok passe allerbedst til vores økonomi at flytte Langt Bort. Til Viby J, mindst. Og økonomisk overskud er jo rart, iggå, jeg har dælme haft økonomisk ondt i maven i en stor del af mit liv, og det er en træls mavepine, jeg gerne vil undgå. Det er dejligt at have råd til at tage til København (med eller uden tog), købe vandrekaffe uden dårlig samvittighed (hvis man overhovedet kan få den slags i Viby) og gå i biffen og sårn. Men det er også dejligt at sove og have god plads...

Hvad skal vi vælge? Jeg ved det ikke. Men hver gang, jeg får noget seriøs selvmedlidenhed med mig selv over situationen, bumper jeg ind i en frysende dranker eller lignende og får fluks dårlig samvittighed... og tænker, at det nok skal gå. Det gør det jo altid. Seriøst. Jeg har kun boet steder, der var virkeligt fantastiske. As will I in the future.

6 kommentarer:

 1. Hvad med en af de små forstader nord for Århus? Vi flyttede i hus for halvandet år siden, før det boede vi i lejlighed lige ved Århus banegård...vi var meget nervøse for, om vi kunne undvære by-livet, men vi har absolut ikke fortrudt, nøørrjj vi nyder stilheden, pladsen og naturen.

  SvarSlet
 2. Kræver det ikke en bil?! Og modet til at køre den... ? Stilheden tror jeg godt, jeg kunne leve med (det går jo fx fint i carporten), men vi skal helst ikke alt for langt væk fra midtbys-vuggestuen.

  SvarSlet
 3. Man kunne flytte endnu længere væk. Til Sydsjælland eller Nordfalster fx? Ikke så meget midtbyliv, men her er pænt og grønt og folk er flinke, og så ville I bo tæt på barnløs kollegieveninde der GERNE vil babysitte. Og så ku Sønne og junior ha høns og kaniner. Og vokse op med at man siger dav til kassedamen (eller gør man også det i Århus?).

  Alternativt (og mindre selvisk) stemmer jeg på Geografien. Selv uden børn har jeg måttet sande værdien i at være tæt på ting, så man undgår at skulle bruge timer på at komme fra A til B og tilbage igen. Men i mit tilfælde rimer 'relativt tæt på ting (læs: job)' selvfølgelig også med 'relativt billig bolig'. Har ikke glemt økonomi-mavepinen og kan sandelig godt forstå at den indgår i jeres overvejelser.

  (Mht til søvn, så tror jeg bestemt, at jeres andet barn bliver en englebasse, der sover som en sten og vågner med et smil. Jojo, man skal bare sige mange gange nok, så sker det. Englebasse! Englebasse! Englebasse!)

  SvarSlet
 4. Åhjamen jeg er sikker på, du er den bedste barnepige i hele verden! Og høns og kaniner (og gravkøer) er jo altid altid et hit. Sydsjælland og Nordfalster er bare så langt borte fra vuggestuen, som ingen af os orker, han skal skifte fra... som det måske fremgår af bloggen, har drengen et vist temperament, og det tog cirka ti måneder at vænne ham til livet som vuggestuebarn. Det er der ingen, der orker igen.

  SvarSlet
 5. En bil er i hvert fald et plus, men der kører jo masser af busser og tog. Toget kører igennem mange af de små byer og det er rimelig hurtigt inde i Århus. Vi bor ca. 11-12 km. udenfor Århus og jeg tager bussen ind til midtbyen dagligt, det er ikk så slemt :)

  SvarSlet
 6. Midtbyen holder for hårdt!!

  SvarSlet