fredag den 25. februar 2011

Om dagen hvor Manden blev En Rigtig Mor

Dagens indrømmelse: Jeg har aldrig været på lagersalg. Det er ellers noget, samtlige småbørnsmødre i min omgangskreds gør det i. Måske derfor er deres børn væsentligt pænere klædt på end Sønne, der hovedsageligt går i tøj fra Mødrehjælpens Genbrug (dog piftet op med stribede t-shirt og strømper, mormoren har købt i Lindex i Sverige samt ved festlige lejligheder lidt H&M). I lang tid blev jeg helt tavs, når min herlige Mødregruppe snakkede lagersalg, fordi jeg følte mig helt freakish og var bange for den eventuelle fordømmelse, der ville følge med offentliggørelsen af dels min begrænsede interesse i børne-mærketøj, dels min angst for lagerhaller fyldt med skrigende damer...

Nå. Men så gik Sønnes hjemmesko i stykker, og hans små fødder blev kolde. Og Den Smukke Nabo fortalte om et lagersalg ("det er bare sådan et lille et, ikke noget med en stor hal fyldt med kaos"), hvor man kunne købe nogle nye kvali-nogle til en billig penge. Jeg tænkte, at det måske kunne blive meget sjovt. En blid ilddåb. En indtræden i De Rigtige Mødres rækker. Og ikke mindst muligheden for at få fat på nogle af de dersens nuttede elge, der er på noget af tøjet. Se, helt uinteresseret er jeg ikke!

Men... jeg har kun ærinder på Bjerget i dag, mens Manden skal alt muligt nede i byen. Ergo fik Manden lagersalg-tjansen. Han har netop ringet og forpustet fortalt om en kø på 45 damer udstyret med babyer og rigelige kontanter, om at have købt hele tre par hjemmesko, to anorakker med elge ("jeg vidste jo ikke lige, hvad han kan passe") og nogle body'er. Og om damer, der alle sammen havde hævet for få kontanter, og om at omtale manglen på kvitteringer og få skulende blikke retur fra personalet, der lagde de mange dejlige penge i uautoriserede, kvitteringsfri kasser. "Så mange penge har jeg aldrig før brugt på børnetøj," sagde han. "Men du skal SE de anorakker!" Javel. Jeg grinede højt og længe og blev sært taknemmelig for at have verdens dejligste mand. Og tænkte selvfølgelig, at jeg fluks burde lære at bruge en boremaskine og eventuelt selv at reparere min cykel.

Og så en serviceoplysning med småt til de jyder, der ikke er bange for lagersalg: Det foregår også i morgen og finder sted lige ved siden af Krutter på Badstuegade. Hjemmesko fra Fuzzies er efter sigende meget, meget billige...

5 kommentarer:

 1. Bliver lidt forpustet ved tanken om det lagersalgspres der venter forude... Det står der da ikke noget om i graviditetsbøgerne?! Og hvad er der nu galt med genbrugstøj tilsat striber fra H&M? Men godt tip det der med at sende manden i byen. Selvom Guillaume vist har forestillet sig han skal sy alt barnets tøj selv. Af afrostof. Bare sådan. Hvornår er det du skriver den der guide til forældre anno 2011? Jeg skal nok købe den til mig selv og samtlige af mine børne-udspyende omgangskreds :-)

  SvarSlet
 2. Soon I will, soon... Efter næste uge og jeg jo noget, der ligner arbejdsløs. Og så kan jeg vel ligeså godt skrive en bog. Hvori der blandt andet kommer til at stå, at hjemmesyet (og -strikket) tøj er ENDNU mere rigtigt end mærketøj fra lagerhaller. Især hvis det er øko, og især hvis I drysser med uld. I øvrigt har jeg læst i et babyblad, at børn ikke skal gå i sort. Der var ingen forklaring. Men det må give nogle point til afrostofferne...

  SvarSlet
 3. Jeg tror mest det handler om hormoner. Det er de samme hormoner der får lokket vordende mødre til at give 10.000 for en ny fin barnevogn. Selvom den fra det billigere mærke til 4000 er lige så god og ny, og den brugte til 1700 også er lige så brugbar (hvis altså ikke man er så heldig at få en gratis..).
  Der er bare så mange søde og nuttede tøjmærker til babyer, og jeg er personligt alt for nærig/fornuftig til at give 200 kr for en bluse ungen kan passe i 3 mdr. Det er her lagersalg kommer i spil. For her kan man få noget af det fiine tøj til en meget mere rimelig pris. Og der er altså hverken skrigende eller hysteriske kvinder, for det meste er der bare en laang kø.

  ..og hvis det ikke var for Ej sikke lej lagersalget sidste år, så havde Bjørn ikke reddet en mand fra at drukne i Århus havn, for så havde han i stedet siddet derhjemme og spist aftensmad..

  SvarSlet
 4. ..og lad mig lige sige at der ikke er noget pres. Der var også en i min mødregruppe der ikke gik op i babytøj, og som arvede det hele fra nevøerne. Vi andre var godt helt klar over at det var os der var skøre og hende der var normal..

  SvarSlet
 5. Jeg bilder ikke mig selv ind, at de skrigende kvinder rent faktisk findes i virkeligheden. De er mest sådan en del af en frygt-fantasi... og der er heller ingen Mødregruppe-damer, der presser. De får nærmere lidt dårlig samvittighed over deres eget forbrug af at høre om min manglende shopping. Men jeg vil jo ikke give nogen dårlig samvittighed! Jeg vil bare være lissom alle de andre, iggå. Og have en dreng i nuttet tøj uden at gøre noget eller betale noget for det...

  SvarSlet