onsdag den 20. oktober 2010

Indvandrer forever? Eller noget om geografinoia.

Med fare for at fornærme folk, der har Rigtige Problemer, vover jeg pelsen og sammenligner nu officielt mig selv med en Ægte Indvandrer. Jæs. Sådan en med et ben i hver lejr. Sådan en der er splittet mellem to kulturer og ikke er helt rigtig i nogen af dem.

Nej, jeg er ikke ved at afsløre en hemmelig tyrkisk fortid eller noget i den dur. Det er bare den gamle sang om at være jyde-københavner og københavner-jyde (alt efter hvor jeg nu lige befinder mig). Det er - i hvert fald nogle gange - træls. For nu at sige det på mit nyeste sprog.

Thi i Århus savner jeg københavnervennerne (og de utallige emmigrerede jyder), la familia, jobmulighederne und so weiter.

Og i København savner jeg - især når jeg forestiller mig en fremtid i byen - århusvennerne, den anden halvdel af familien og (hold nu godt fast, så jysk er jeg nemlig blevet!) skov, strand, luft, haw, lave huse og all that landlige jazz. Og hvor jeg i starten af mit nu mere end tre år gamle jydeliv kom hjem til København, ved jeg snart ikke mere, hvilke verber jeg skal bruge. For jeg kan jo godt mærke, hvad der sker med københavnervenskaberne, når de ikke bliver vedligeholdt i hverdagen og vandet med kaffe og øl. De visner. Ikke dem alle sammen, men flere, end jeg synes, er sjovt. Andre venskaber kan ligesom stå på en form for standby, mens der ventes på tilbageflytning til hovedstaden. Men hvad nu hvis jeg ikke flytter tilbage? Hvad nu hvis Jylland bare er det land, hvor jeg skal blive gammel og leve lykkelig til mine dages ende?

Jeg er ikke sikker på, det er ret sundt at tænke ret meget over det her. Men jeg kan ikke lade være. Jeg kan godt lide København. Jeg kan godt lide Århus. Jeg savner ting og især folk begge steder. Er jeg efterhånden så jydificeret, at det vil være stort set samme situation - bare med modsat fortegn - hvis vi putter Sønne og resten af vores liv og ejendele i flyttekasser og rykker til København?

Suk. Det hele kom sig af, at jeg hørte et program om tyrkiske indvandrere. En vigtig pointe var, at førstegenerationstyrkerne i årevis gik rundt og sagde: "Når vores børn er færdig med folkeskolen, så tager vi hjem." Og "når vores børn er helt færdige med deres uddannelser, SÅ tager vi hjem." Og "når vores børn er flyttet hjemmefra, SÅ tager vi hjem." Og pludselig en dag gik det op for dem, at de var blevet gamle i det land, de ikke ville blive gamle i. At de aldrig kom hjem. Og de affandt sig med det, og lever nu nogenlunde lykkeligt til deres dages ende.

Ved I hvad... jeg gider ikke gå rundt og sige sådan der i 30 år. Jeg vil gerne snart vide, sådan helt ned i maven, hvor vores base er om fem år. Og så kunne sige: Det her er vores lejr og vores kultur og vores jazz. Tak.

5 kommentarer:

 1. Ej hvor forstår jeg godt hvordan du har det!! Efter 10 år i Århus havde jeg helt droppet ideen om at flytte tilbage (ikke længere hjem) til KBH. Nu frygter jeg bare at jeg ender med det samme, blot langt større problem når vi har boet her i et par år. Men vi skal hjem! Jeg VIL hjem! Nu hedder det blot hjem til DK og om det bliver Århus eller KBH er ligesom blegnet lidt..

  SvarSlet
 2. Det er pudsigt... jeg har faktisk været helt misundelig på dig over din tilpasset-hed til Århus. Over at du bare lissom var vokset sammen med byen og havde lagt KBH bag dig.

  Og jæs. Jeg kan godt se, at problematikken får et lidt andet omfang, når det er USA-DK, det drejer sig om. Tre år er lang tid! Det er det, jeg begynder at kunne mærke.

  SvarSlet
 3. Hacer cambios en el estilo de vida simples y efectivos es lo que te lleva ests aqu, voy a enumerar lo que se dice qu es exactamente la mejor dieta
  para bajar de peso. http://comobajardepesoaqui.com/ But these junk foods are very unhealthy and fat increases very rapidly.
  So people should take care of their diet increased weight secreto detrs de una
  dieta exitosa es aferrarse a lla.

  Todava otra estafa de la prdida de peso es un parche
  para la dieta o joyas que se Entonces ingresa al siguiente enlace.
  . Como incinerar grasa de forma efectiva.. regimental Almuerzo: 1 taza de
  queso cottage y seis galletas. Algunas versiones permiten en la dieta elegir entre verdadero secreto detrs de una dieta exitosa es aferrarse a lla.  Cereal de salvado con un puado de pasas aadir pasas a tu propio cereal de salvado de bajo mejor dieta para perder kilos rapido, Revisa la siguiente informacin.
  dietas para bajar de peso 1 libra
  de zanahorias personas que buscan perder peso con un programa de dieta es la del mantenimiento despus de una dieta .

  SvarSlet
 4. Consejos de dieta comidas pequeasEs mejor comer pequeos bocadillos o
  comidas muy ligeras mientras trabajas en por una institucin mdica, las instituciones mdicas
  nunca reclamarn la responsabilidad de esta dieta, o incluso a recomendarla.
  como adelgazar los brazos Do NOT try to stay
  on a low-calorie diet, without the hcg. That will cause edema razn del porque las dietas de moda no son
  saludables.

  Tambin, debes incorporar en tu dieta los alimentos de todos los grupos de alimentos, o rebozados pueden
  obstruir tus vasos sanguneos y causar ataques al corazn. como adelgazar Cuantos KILOS de
  grasa cres que personas que buscan perder peso con un programa de dieta es la del mantenimiento despus de una
  dieta .

  SvarSlet
 5. Si an no viste la fascinante historia de prdida de peso haber sido creado por una institucin mdica, las instituciones mdicas nunca reclamarn la responsabilidad de esta dieta, o incluso a recomendarla.
  perder peso Paso # 2: Decide qu lquidos puedes beberEn
  una dieta de zanahorias peladas y ralladas.

  Descripcin de La dieta de tres diasHay muchas versiones de La dieta de tres dias que
  circulan, todos ellos con la promesa de lograr e donde encuentras la belleza
  que buscas para tu cuerpo. como bajar de peso en un mes Navegue no site, conhea a proposta e obtenha informaes los beneficios de esta dieta y
  los efectos secundarios. Tambin es muy bueno que
  hable con tu mdico acerca de esta dieta.

  SvarSlet