onsdag den 17. august 2016

Folkeskolen is back

Skolen er startet igen, og det går sguda meget godt, ikke, men vi husker med gru tilbage på sidste år.

Og selvom Sønne nu insisterer på at lave matematik i stedet for at høre godnathistorie, selvom han fortæller stolt om sin nye danskbog, selvom han spiller fodbold i alle frikvarterer, selvom han - i følge pædagogerne - er blevet så stor og god og fræk i sommerferien, og selvom han er glad-glad om eftermiddagen... ja, så er det som om, han også husker. I hvert fald har han ondt over det hele om morgenen; så er det armen, så er det foden og så "hvorfor fanden skal jeg i skole, når det gør så ondt?!"

Og vi øver os på at lade ham have det, som han har det (åhja), men hold nu op hvor er det svært. Svært og upraktisk. Uhyre fristende at råbe tag dig nu sammen! (eller hvisle det), uhyre svært ikke (kun) at komme med trusler men også vise noget, der ligner forståelse. Fem minutter efter, at man skulle have kørt, hvis man skulle være kommet til tiden.

Det er helt sikkert overstået lige om lidt, siger vi til hinanden, og jeg snuser til min baby og skiftevis frygter og håber, at der slet ikke er noget, der hedder folkeskole, når det bliver hendes tur om seks år.

15 kommentarer:

 1. Det er helt sikkert overstået lige om lidt. 'Bare den del af fasen', siger vi herhjemme, hvor Mellemste Pode spasser helt ud over skolestart. Vil nogen være så venlig at parkere mig på en anden planet? Bare i fem minutter, pretty please?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg spasser også lidt ud over skolestart selv... selvom skoledagene er blevet kortere end sidste år, er de saftsusemig lange. Måske vi evt. ku lave fælles-ekskursion til en anden planet (jeg skal nok lade være at spasse)? Med vin?!!

   Slet
 2. Ja, det er bare en fase.... Det er hvad vi forældre skal tro på med de ting. Mindstemanden går igennem en ret så irriterende periode i øjeblikket med flabethed og selektiv hørelse. Det er bare en fase siger manden og jeg til hinanden! Og faser varer som regel kun 3 måneder ad gangen.......

  SvarSlet
  Svar
  1. Tre måneder alligevel?! Jeg satser helt klart på tre uger max. Både for jeres og vores vedkommende!

   Slet
  2. Ha ha ha ha:o) Jeg håber også på de 3 uger men har læst et sted, faser vist varer de der 3 måneder:o/

   Slet
 3. Ja, kroppen husker, men det kan jo også være at han faktisk har ondt, fordi han vokser og det hele skal gi sig lidt ekstra. Om ikke andet, så kan det i hvert fald en fin forklaring at tilbyde ham, som en årsag på smerter han ellers kan bekymre sig om. :-) Så kan det være at smerterne forsvinder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Han kalder selv alle former for smerte vokseværk... men i det her tilfælde er det klart skole-værk. Hver eneste lille rift føles pludselig som et kødsår. Vi forsøger at køre noget afledning og noget peptalk - og glæde os over, at det trods alt går meget, meget bedre end i august sidste år.

   Slet
  2. Kender du til sanseintegrationsbesvær? Jeg troede i mange år at min søn var sensitiv, og han reagerede også voldsomt og havde svært ved både børnehave og skole. Det var revolutionerende for hans verden da vi fandt ud af at han havde sanseintegrationsbesvær og han begyndte at træne hos en ergoterapeut.

   Slet
  3. Ordet ringer en meget svag klokke... jeg må vist google. Du må også meget gerne fortælle mere!

   Slet
  4. Nu lavede jeg lige en hurtig-googling - og kan se, at kendetegnene ofte er klodsethed og manglende evne til at koncentrere sig. Sønne er det mindst klodsede barn, jeg kender, og god til at koncentrere sig... men de øvrige ting kan godt passe.

   Slet
 4. Det er meget individuelt hvad tegnene er. Mikkel er overhovedet ikke klodset og har supergod koncentrationsevne. Men han var utryg og ked af det i Bh og skole, og når jeg hentede ham om eftermiddagen var det som om, alle hans ressourcer var brugt op. Barnet reagerer alt efter hvilke sanser der er "underudviklede", Mikkel har feks aldrig haft problemer med stærke lugte, man har haft massive problemer med smag og tekstur. I skolen følte han sig ofte utilpas. Det viste sig, at pga overreagerende høresans og "rumlig sans" så blev hans system fuldstændig bombaderet af urolig adfærd hos andre børn og af larm/støj.

  SvarSlet
  Svar
  1. http://www.sansemotorik.dk/

   Mikkel blev behandlet her, og de er virkelig dygtige. Der er også en klinik i Viborg der er specialiseret indenfor dette felt. Ring og snak med dem hvis du er i tvivl.

   Slet
 5. Hvad med at stå et kvarter tidligere op så der er lidt mere rum til hans banden��

  SvarSlet