torsdag den 18. november 2010

De smukke unge mennesker

Jeg har holdt pause i dag. Sådan rigtig pause. Midt mellem lægebesøg (mit. Ikke hverken den syge Mands eller den syge Sønnes. Åh det gider jeg ikke snakke mere om, det sygdom...) og arbejdarbejdarbejd.

Jeg tog forbi mit ynglingsmynglingssted: Løwes Bogcafe. Som er så fin! SÅ mange bøger og SÅ meget kaffe. Og lige tilpas belysning til, at det er hyggeligt, men at man ikke får ondt i øjnene af at sidde og læse en bog eller en venstreorienteret avis i de 30 minutter, sådan en gennemsnitspause tager. M-hm. Og designerkaffe PLUS brød PLUS ost koster kun 40 kroner. Det er det samme, som én sølle kop kaffe uden noget koster lige rundt om hjørnet (men fire gange så meget som i Spanien, I know. Det behøver vi ikke snakke mere om).

Og ja, den er også totalt... wannabe med sine åhsåklassiske Goethe-citater i gamle rammer på væggene, men dem er jeg heldigvis for nærsynet til rigtigt at kunne læse. Det er der så bare temmeligt mange andre, der ikke er. Formiddagsklientellet talte nemlig - udover mig - udelukkende mandlige, hipster-agtige vennepar først i tyverne. Ikke på den bøssede måde. Mere på "vi er lige startet på universitetet og skal positionere os selv som helt vildt kloge og univærsitere overfor alverden, os selv og hinanden. Nu"-måden.

Det gjorde de så ved dels at savle over fornævnte væg-citater, dels at læse højt (!) af endnu mere Klåge og i skuldertaskerne medbragte tekster for hinanden. Med højlydte stemmer (så det var svært for visse andre at koncentrere sig om læsning af underlødig kriminalroman...) og om Sandhed og Løgn og Menneskelig Dårskab.

Jamen altså... Jeg blev ikke irriteret på samme måde, som jeg ville være blevet for en god håndfuld år siden, da jeg selv hele tiden sagde "italesætte" og "habitus" (også til sagesløse mennesker). Jeg tænkte mere: "nårh. De smukke, unge mennesker." Og overvejede at gå hjem og tage et fodbad og begynde at strikke et eller andet. Sig så ikke, at jeg ikke hviler i min alderdom. Og inviter mig gerne på kaffe i bogcafeen, så I kan få syn for sagen.

3 kommentarer:

 1. Nemlig - ceep cool og bliv klog.

  SvarSlet
 2. jeg vil os holde pause og drikke kvalitets kaffe og læse avis. God bedring med manden og sønne

  SvarSlet
 3. Kære Mette

  Jeg tager på Løwes en gang i næste uge - vil du med?

  Kærlig hilsen
  Morten

  SvarSlet