fredag den 20. maj 2016

Faxe Kondi: A mystery (delvist) solved

Kan I huske hende her?


Det er Marys, min evige sambo i hjertet. Hun fødte sit første barn ved hjælp af (eller i hvert fald under påvirkning af) Faxe Kondi. Det har jeg skrevet om her.

Ligesom jeg fødte Liv under pludselig indtagelse af Faxe Kondi. 


Ligesom Lykke gjorde.

Og. Så. Videre.

Og hvad er det så, sammenhængen mellem Faxe Kondi og fødsler er?! Det har vi spekuleret på i årevis. Nu tror jeg nok, at jeg delvis har opklaret det.

Tillad mig en omvej: For tre dage siden fik jeg en voldsom sodavand-craving. Jeg kunne have drukket hvad som helst, men det eneste, vi havde i køleskabet, var nogle tonic-rester. Så det drak jeg cirka en halv liter af. Resten af dagen havde jeg de pt. voldsomste plukkeveer (vi snakker lyd på, fosterstilling, let panik...). Manden kom hjem og proppede mig i fødekarret for at lindre og var i øvrigt pænt overbevist om, at jeg godt kunne finde på at føde i løbet af natten. Veerne blev ved og ved den halve nat, før de endelig gik i sig selv, og jeg kunne ånde lettet op over ikke at skulle føde i uge 36 alligevel.

Næste dag havde jeg igen lyst til sodavand, og vi havde - stadig - kun tonic i køleskabet. Men bedst som jeg rakte ud efter dén, var der en lille stemme i baghovedet der hviskede noget om, at tonic vist nok ikke er det bedste, når man er preggo.

Så jeg drak et glas vand og gav mig til at google: Ganske rigtigt, det går ikke at drikke tonic, når man er gravid, for det er fyldt med kinin. Og kinin er ve-stimulerende og blev brugt som illegalt abort-drug i de væmmelige, gamle dage... Og et sted i google-resultaterne dukkede Faxe Kondi op.

Der er nemlig også kinin i Faxe Kondi.

Jeg siger det lige igen: Der er ve-stimulerende ting i Faxe Kondi!

Ikke store mængder, ikke så store som i fx tonic, nuvel, men der er kinin i. Det er altså fuldstændig top-plausibelt, at Faxe Kondi har skubbet en mængde terminsdamer udover fødekanten.

Jeg mangler stadig svar på, hvordan terminskroppen af sig selv kan crave noget kinin-holdigt, når man ellers ikke dyrker den slags. Irriterende. Men det skal jeg nok få opklaret også. Pt. er jeg mest bare taknemmelig for, at en halv liter tonic ikke var nok til at puffe mig helt igang med en fødsel der den anden dag.


7 kommentarer:

 1. Det skal jeg godt nok huske, hvis jeg nogensinde kommer ti lat gå over termin ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, gør det! Og skriv bagefter, så vi kan få indsamlet så stor empiri som muligt...

   Slet
 2. Ny og nyttig viden! Faxe Kondi virkede også hos mig. Sammen med en hindbærsnitte. Mon der også er kinin i dem? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhja, det er sandt! Jeg husker også noget om, at Lykke var ude i de der hindbærsnitter. Der må i sandhed mere forskning til.

   Slet