tirsdag den 22. januar 2013

Og således giver vi det moderne samfund en chance til


Bette er holdt op med at skrige og græde og lede efter sutten, når nogen uforvarende siger ordet VUGGESTUE. 

I dag blev hun afleveret ud gråd, endda.

Og hun bliver rost og aet og klappet af derhenne i vuggeren, fordi hun - på godt og ondt - er indbegrebet af en Dygtig Pige. Sådan en der selv vasker hænder, selv bakser tøjet af, og som går med til at falde i søvn, når de voksne siger, hun skal. Sådan en der koncentreret og interesseret sætter perler på piberensere ("NÆHWAUW," siger hun selv om sit piberenserarmbånd), og som kan udtrykke alting med en blanding af fagter og babytegn og noget, der lyder som rigtige ord.

Mmm. Og jeg undertrykker ukonstruktive tanker som: På et tidspunkt måtte hun jo resignere og Hvad fan kan hun ellers gøre?! For det er jo OK, ikke. Andre børn. Fest og ballade. Hjemmebagte boller. Små rare venner, kendt fra Bofællen. Piberensere. Perler. En kontaktpædagog med lys i øjnene. Åhja, og en deltidsplads. What's not to love?

(Hvis jeg stadig lyder sådan lidt muggen i det, kan vi jo sige, det er fordi Sønne trisser rundt med rødsprængte øjne og hoster astmatisk. Hvilket han ikke har gjort i årevis. Og fordi bunken af ubetalte regninger truer med at blive højere end Himmelbjerget. Men garanteret skimmelfri skumgummimadrasser er netop ved at blive købt - på overtræk - så hvem ved. I morgen af vi måske helt fri af stress og hoste og astma...)

2 kommentarer:

 1. Jeg hader bjerge af rudekuverter, der truer med at vælte som et korthus lige ned over tilværelsen, der i al sin selvstændige beskæftigelse trods alt (i min optik i hvert fald) er federe end 2Xfuldtidsstillinger langt væk hjemmefra OG to børn.

  Totalt unfair, at en tilværelse, der på mange måder er SÅ perfekt, når man er småbørnsfamilie skal blive generet af kedelige ord som 'regninger' og 'overtræk'. Vi må på jagt efter de godt betalte loppetjanser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret. Sine ubetalte sygedage og sin stressende uvished til trods battler tilværelsen som selvstændig alligevel 8-16-modellen. By far. Ærgeligt vi ikke bor lidt tættere på hinanden, så vi ku lave noget genialt og selvstændigt (eller drikke kaff). Ærgeligt, generelt, at jeg bor så langt fra ALT.

   Slet