mandag den 26. november 2012

En novemberbøvs

Beder i november stinker.

November stinker generelt, I know. Men allermest i Beder.

Jeg tager mørket og blæsten og min egen manglende evne til at skride fra det hele i bil personligt. Det er meget lidt... konstruktivt. Eller behageligt at være i nærheden af.

Eneste lyspunkt so far har været en vis fire-års-fødselsdag i fredags, hvor fødselaren fik alt, hvad hjertet kunne begære og lidt til. Lykkelig var han. Dejligt og så videre.

Men november i Beder stinker.

Kæft hvor jeg hader at bo på landet om vinteren! Verden er pludselig lillebitte (og kold), og der er ikke skyggen af et stykke offentligt transport, der kan redde én. Joh, Oddergrisen, 1000 kilometer fra hvor vi bor, i temperamentstestende snegle-zigzag over markerne.

OK. Jeg kommer ud fra mit værelse, når jeg er blevet god igen. Hvilket jeg forhåbentlig bliver, når det ikke længere er november i Beder.

Hvorfor jeg lige sidder og novemberbøvser i dag? Åhjo, min cykel er punkteret. Og Beders rullende cykelsmed holder vinterlukket. Good for him. Så enten skal jeg a) lære at lappe cykler (hvilket jeg er lige så lidt i stand til som at køre bil) eller b) køre min cykel til Malling i bil (hvilket jeg er lige så lidt i stand til som at lappe en cykel). Catch22, no? Og jo, jeg kunne  spørge den november-trætte Mand. Men der er sguda grænser for, hvor uegnet man har lov til at føle sig i sit egen tilværelse, ikke sandt? Nu har jeg søgt tilflugt på det toilet-og-vand-løse Beder Bibliotek, hvor jeg udover at hade intenst på Beder og november og manglen på toilet og vand savner kollegerne inde i det der Aarhus. I er velkomne til at forære mig et cykellappe-kursus og noget tålmodighed, når jeg har fødselsdag lige om lidt. Og ja, jeg fylder 13. 

5 kommentarer:

 1. Tillykke med den 4-årige og den snart 13-årige :) Gaveregn kan da lysne selv den sorteste sjæl. Er du tættere på at ønske dig et kørekort? Synes i øvrigt det må gå ret godt for sådan en rullende cykelsmed, hvis man kan holde vinterlukket allerede nu.
  Tror i øvrigt vi skal gøre alvor af at lave sådan en rødvinsdate, når det er januar og allermest røversygt at bo på landet. Transporten må vi finde ud af :)

  SvarSlet
 2. Jamen han holder heller ikke helt vinterlukket, ham cykelsmeden. Han er bare rullet til Malling og har tænkt sig at blive der indtil foråret (jeg ville nok have valgt Thailand eller Stillehavet eller noget, men sådan er vi så forskellige).

  Mener du virkeligt, at januar er værre end november? Er ikke sikker på, at jeg overleveer, så. Men ja, rødvinsdate FTW. I eksotiske Mårslet. I taxa tur/retur. Så kan jeg også sparke anerkendende til jeres badeværelsesfliser, eller hvad man nu gør ved sådan nogle.

  SvarSlet
 3. Det er nu også temmelig trist at bo i en mindre provinsby på den her årstid. Og som jeg husker København, var den direkte selvmordstanke-indgydende i november. Det er måneden, den er gal med, ikke geografien.

  Godt det snart er december, så man kan gi den gas med tusind stearinlys og kitch og julepynt. Og gløgg. Og marcipan :-)

  Jeg troede i øvrigt cykellapning var sådan en by-agtig kompetence?? Dem jeg kendte som barn som ikke kunne lappe cykler, var dem der virkelig boede helt ude på landet, 8 km fra alting, og blev kørt i bil når de skulle til fodbold.
  Det er heldigvis meget lettere at lære at lappe cykel end at lære at køre bil. Og billigere. http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/guidersundhedogmotion/familielivguider/ECE466230/saadan-lapper-du-din-cykel-selv/

  Ind i kampen og op på hesten. Der er treenhalv dag tilbage af årets længste måned. Du klarer det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! For links og pep. Kom til Jylland, så kvitterer jeg med Gløgg. Jeg kan godt lave den rigtig, rigtig stærk, hvis det er...

   Slet
 4. Jeg vil til enhver tid lappe cykler fremfor at skrive det her specialet færdig. Sig gerne til hvis vi skal bytte : ) Og jeg er ked af, at litteraturen,der blev sendt din vej i weekenden ikke kunne lysne tilværelsen op. Men jeg bukker og takker for dine meget, meget kompetente og pædagogiske kommentarer. Elsker den med - "det hele lyder meget fint, men hvordan vil Annette sige det?" Ha ha ha

  Jeg byder også på gløgg hvis du rammer byen. Måske vi skal tage en dukkert en dag?(kan man sige 'dukkert' på dansk?)

  SvarSlet