tirsdag den 26. juni 2012

Set gennem en solskinsbrille

Jeg hader vores nuværende bolig. Intenst. Og jeg skælder selvfølgelig mig selv ud over det, for for fanden mand, vi flytter jo lige om lidt, så stop whining og smil og låve.

"Fem nætter endnu!" som jeg siger (råber) til Sønne, når han ligger og raller af træthed ved foden af dødstrappen.
"Så bor vi i Beder!"

Jæs. Så i stedet for at lave en hadeliste møntet på det sted, jeg skal bo sølle fem dage endnu (oh, der er ellers punkter nok!), vil jeg lave en elske-liste. Bare lige for at minde mig selv om alle de ting, jeg trods alt nyder. Så jeg ikke sidder derude i landzonen og hulker over, at jeg ikke satte pris på det, mens tid var. Iggå. Og fordi jeg bare er et helt vildt positivt menneske iført solskinsbrille uanset vejr, etage og livsomstændigheder:

1) Hvis vores opgang var en børnebog, ville den være Frode og alle de andre rødder. Og hvem elsker måske ikke den?! Seriøst. Der er ejeren, der har indrettet en slyngelstue med fadølsanker i kælderen og rundhåndet deler legetøjsdimser ud til Sønne. Der er blomsterhandleren (gift med ejeren), som ind i mellem giver os rabat og fortabte blomster & halvsmeltede bloklys, og som er Sønnes ven. Og der er nabodamen, der ikke kan se fjernsyn, når ungerne leger med antennestikket inde hos os (...). Der er duerne på loftet. Der er den sur-glade underbo, hvis cerutrøg siver op gennem sprækkerne i vores gulv. Der er speedsnakkende Elias med løbehjulet i stuen. Jeg kan godt lide det hele (så længe jeg ikke behøver bo i det).

2)  Der vokser et stort, gammelt papmachétræ med indbygget lyskæde på Sønnes værelse - som får alle gæster til at tro, at jeg er en mega-krea-indretnings-sejheds mor. Det er fem gode sekunder (før jeg bryder sammen og tilstår, at det var her, da vi flyttede ind).

3) Der er veluxvinduer. De er utætte, men det er hyggeligt, når det regner. Sådan telt-agtigt.

4) Vi bor så tæt på Skanseparken, at den næsten er vores have. Vores kæmpehave med græs og træer og ikke mindst babygynge (vi skal kun lige ned ad 47.000 trappetrin og over to veje):


5) Jeg har lært på Journalisthøjskolen, at lister altid skal bestå af et ulige tal. Og der er helt sikkert også en femte god ting. Helt sikkert...

5 kommentarer:

 1. Nåm, fortæl lige lidt mere om nr. 5. Jeg har ikke gået på Journalisthøjskolen, men vil da virkelig ikke gøre noget forkert, hvis jeg nu en dag skulle få lyst til at lave en liste. Hvorfor siger journalist-kongerne det der med antallet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var noget med den sædvanlige uvidenskabelige journalistforklaring - altså "det FØLES rigtigt" og "sådan var det også i de gamle eventyr og Biblen" og "sådan PLEJER det at være". Det sidste er i hvert fald rigtigt - bare tjek et tilfældigt magasin. Vi er ude i en konvention, der bare er en konvention, fordi alle er enige om det. Tror jeg.

   I øvrigt må man selvfølgelig godt lave lister med ti. Eller 100. Selvom de er lige tal.

   Slet
 2. streetcoffee er nummer 5

  SvarSlet
 3. Yep kvarteret er det mest byagtige i Århus. Og lørdagsmarkedet hvor Sønne kan få en ristet pølse og man kan købe god ost og spændende mel..

  SvarSlet
 4. Streetcoffee ER nummer fem! Og markedet er nummer seks. Selve kvarteret giver jeg ikke så meget for. Wannabe-by.

  SvarSlet