tirsdag den 28. februar 2012

Beder og noia

Jeg ville gerne fortælle alt muligt. Om dejligt bofællesskab og smuk markudsigt og om, hvornår I skal begynde at komme på besøg. Men. Pust og prust. Jeg har alt for travlt med at sidde og hyperventilere over, at vi skal flytte til Beder. BEDER! Det er jo på næsten landet, mand. Min indre fordomskøbenhavner råber "BONDERØVE" og "bussen kører EN GANG I TIMEN, hvad høvlede har du gang i!?" udover det hele, og hun er ret svær at få til at holde kæft.

Det kan godt være, at min positive, peptalkende og pæne søster hævder, at Beder er Århus' svar på Tårnby. På grund af afstanden til centrum og fraværet af cafeer. Me-hen. Prøv lige at se her - der er ikke ret meget Tårnby over den landevej:


OK. Jeg prøver at styre min noia. Og vender tilbage senere.

18 kommentarer:

 1. arh altså mette. Nu har du jo boet i en provinsby i mange år, så du burde være konverteret til bonderøv allerede. Køb en rigtig god espressomaskine, så går det alt sammen. Hilsen den frivillige forstadsbonderøv

  SvarSlet
 2. Åhja, jeg har bemærket, at eksil-byboerne alle sammen køber dyre kaffemaskiner, når de flytter ad helvede til. Jeg vil hellere have en bil! Og modet til at køre den... I øvrigt er det noget andet med Århus. Provinsby, ja. Men ikke mere, end der altid er et værtshus, man kan gå hen og drukne provinssorgerne på. I Beder må man gå ud og skrige på en mark. Eller finde et grimt parcelhus og dunke hovedet ind i.

  SvarSlet
 3. En rigtig eksilbyboer køber en espressomaskine på DBA til billige penge OG et togkort. Hvad hedder s-toge på århusiansk?

  SvarSlet
 4. Århus' sorry excuse for et S-tog hedder ODDERGRISEN. Navnet siger det hele. Sønne udtaler det i øvrigt Ojjergrischen.

  SvarSlet
 5. FEDT! Stort tillykke! Du må opfinde et slogan ala "Beder - bare bedre" eller tage en ekstra slurk af lommelærken for at forlige dig med tanken. Jeg er faktisk lidt misundeligt. Du kan altid hoppe af i Mårslet og komme og dunke dit hoved ind i vores parcelhus. Der er endda god kaffe til at sluge hovedpinepillerne med bagefter :)

  Og: Åjjergrischen kører faktisk hele to (2!) gange i timen frem til omkring kl. 23 :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er månedens invitation. Jeg kommer MEGET gerne forbi og knalder panden ind i dit parcelhus. Især hvis jeg kan få noget vin i stedet for noget kaffe. Slogans coming up.

   Slet
  2. Lyder dælme som en plan. Det vil være sådan helt blind-date agtig - bortset fra at vi nok ikke ender med at snave efter kaffen.

   Slet
  3. Efter RØDVINEN. Siger jeg.

   Slet
 6. Du er den modigste jeg kender.... forstår godt noiaen, men på en måde passer det jo super godt til bloggens oprindelige tema; nu er forstadsnoia bare skiftet ud med næsten-på-landet-noia... hvis du tænker tilbage på forstadsnoiaen, så endte det jo faktisk med at du kom til at holde af forstaden, hvis jeg husker rigtigt? Jeg tror succesopskriften på at blive lykkelig på (næsten)landet er at være tæt omgivet af gode mennesker. og det lader til at det er det I bliver i det der bofællesskab.

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh, don't call me modig. Modig betyder, at jeg gør noget farligt, og tricket er at tale Beder ned til noget HELT normalt, alle ville kunne overleve i... I øvrigt var det oprindelige noia-hood jo kun ti minutter fra midtby-midtby på cykel og havde ikke den fjerneste lighed med et normalt parcelhuskvarter, så vi er i en hel anden forstadsparcelgulstensdingdongafstandsnoia-liga nu... men, som du siger, heldigvis blandt særdeles gode folk.

   Slet
 7. Oddergrisen er bestemt et hit! Jeg vil vædde ganske meget på, at Sønne bliver helt anderledes medgørlig hvis han lokkes med et 10-turs kort til Ojjergrischen. Og så kender jeg et sted i nærheden af Beder, hvor du kan ride på islandske heste (ved ikke hvor meget det appellerer til dig, men det kan tænkes, det appellerer til Sønne? Måske han er et lille Jordens Barn, og glad for store prustende dyr?)

  SvarSlet
  Svar
  1. Han er totalt et jordens barn (i op til ti minutter ad gangen). Og bofællesskabet har heste! Islændere, oven i købet. Eller - nogle af dem, der bor der, har. Og vil vist nok godt udlåne til en ridetur i ny og næ.

   Slet
  2. Må man godt blande sig i denne tråd? Jeg er bare lidt nysgerrig efter at høre, hvor man kan ride på islandske heste henne. Tror det ville være et hit for husets ældste.

   Slet
  3. Man må altid blande sig. Men hvis det ikke lige er bofællesskabets heste, der er snak om, så er det kun frøken Blogless Sister, der kender svaret...

   Slet
 8. PS - også en hilsen til positive, peptalkende søster, som synes at enhver kommentar, jeg skriver her til dig, jo sådan set også er en hilsen til hende :-)

  SvarSlet
 9. Altså, UNDSKYLD mig, men hvad er der galt med Tårnby, hva’?!!! Nå, ja, okay, måske er der ikke så mange cafeer, og vi bor ved siden af en brugtvognsforhandler, og Englandsvej er stor og grim, og det eneste sted, man kan få sig en snack, er tanken, og der er ikke så mange legepladser ... men altså – hrmpf! Jeg er meget lokalpatriotisk fornærmet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen Louise, du kan da ikke læse for bare lokalpatriotisk noia. Tårnby er en GOD ting ifølge peptalksøster: Hun sammenligner Beder med Tårnby for at berolige mig... og jeg skælder Beder ud for ikke at være nær så Tårnby-agtig, som hun siger - fordi Tårnby ville jeg sguda sagtens kunne bo i uden at stress-svede. Brugtvognsforhandlere FTW!

   Slet
 10. Nååååerh, på den måde. Nå, nå ... Ja, jeg er lidt tung i kysen disse dage oven på helvedesvirus fra vuggestuen og meget, meget lidt søvn samt stress. Men du har ret, jeg har nok også en snert lokalpatriotisk noia – det har man på sin bys vegne, når den er i Tårnby/Beder-kategorien. Det vil du opleve. Nå, men hyggeligt så, at vi bor i hver vores Tårnby! Og tak for peptalksøsters hyldest til mit hood. (Sy’s bare, den vej så lidt pænere ud end Englandsvej ...)

  SvarSlet