onsdag den 8. december 2010

Faktamænd. Mirakler. Spøgelser. Den slags ting.

For et par måneder var jeg i vores lokale ghetto-Fakta og havde denne her samtale med den afblegede kassemand foran en voksende kø af utålmodige kunder:

Mig: "Ærhm, har I nogen graviditetstest?"

Faktamand: "Hvad?"

Mig (nu højere): "Graviditetstest."

Faktamand: "Hvad? Hvad er det?"

Mig: "Altså sådan en dims, som man kan bruge til at teste, om man er gravid."

Faktamand: "Øh... hvad?"

Mig: "GRAVID, du ved. Altså... den kommer i sådan en lille, aflang papæske og befinder sig nok lige i nærheden af hovedpinepillerne."

Faktamand: "Hovedpinepiller?! Det har vi ikke."

Mig (nu lænende sig ind over mand og kasseapperat): "Må jeg se? Det plejer supermarkeder da at have! Jeg kan kende pakken, så hvis jeg bare lige..."

Faktamand (peger ned i butikken): "Vi har piller. Men kun der. Kig der."

Mig: "Nej, det er jo vitaminpiller, der er ingen graviditetstest..."

Faktamand: "KIG DER"

Mig: "Æh... OK. Så."

Og nej, der var ingen tests på hylden med vitaminpiller og fiskeolie. Men jeg fandt en test. I Føtex, hvor de hænger frit fremme, og hvor ekspedienterne generelt godt ved, hvad det er for noget - sådan noget graviditet.

Som I - og alle tilstedeværende i ghetto-Fakta den pågældende efterårsdag - nok har gættet, så er jeg gravid. Sandelig. Og ja, det var med vilje (vi var inde i en periode med væsentlig bedre søvn og væsentlig mindre sygdom, iggå). Vi har været til scanning i dag og set et lillebitte gråt spøgelse, der artigt møflede rundt i min mave og gjorde nogenlunde, hvad sygeplejersken mente, sådan en skal. Den lå noget mere stille end storebroren, og det tager jeg helt klart som et godt tegn. Han slog kolbøtter (altså som i rigtige kolbøtter) og sårn, så snart ultralydsmenneskerne trykkede mig på maven. Det her bliver en artig pige, der sover om natten og aldrig får øjenbetændelse. Jeg kan mærke det.

9 kommentarer:

 1. Sikke dejlige, dejlige nyheder. Stort tillykke!

  SvarSlet
 2. T I L L Y K K E ! Hvornår har du termin? Vi ses på Skejby, do!

  SvarSlet
 3. Tak og tak og tak!

  Fru Panyella; det er simpelthen så ærgeligt, at vi ikke kan følges denne her gang. Synes jeg.

  Mette: NEMLIG. Du må komme forbi til den dersens urtete og det dersens haveeftersyn...

  Ludvig og co.: Nærmest samtidig med dig, tror jeg :-) 19. juni. Som andengangsfødende er vi vel så overskudsagtige, at vi kan sludre lidt mellem veerne. Ærhm.

  SvarSlet
 4. Tillykke! Så bliver BetteJohs dobbeltmoster!!! :-)

  SvarSlet
 5. Næh, sikke’n glædelig nyhed! Jeg krydser fingre for, at du får et øjenbetændelsesfrit pigebarn. Selv er jeg jo endt op med endnu en knægt, der render til vagtlægen cirka en gang om ugen (det gjorde hans storebror dog ikke – måske derfor, vi turde få endnu én?). Suk ... Nå, stort TILLYKKE! (Hvor gammel er Sønne egentlig?)

  SvarSlet
 6. Tak Louise... jeg håber, dine krydsede fingre hjælper. Kan godt blive en lille smule bange for projekt To Børn, når jeg læser morsomme, herlige og virkeligt skræmmende blogindlæg som blandt andet dit...

  Og Sønne er lige fyldt to. Så jæs, to blebørn. Men dog intet sammenfald mellem børnehavestart og storebrorstart. Det må være en fordel.

  SvarSlet
 7. Arj, TILLYKKE! Har været totalt væk fra radaren, åbenbart. Men bedre sent end aldrig, ing'? Jeg tror også, det bliver en artig pige, som allerhøjst får lidt pus i øjenkrogene. Aldrig fullblown øjenbetændelse...

  SvarSlet