onsdag den 15. december 2010

Af skade bliver man klog (men sjældent rig)

De sidste dage har jeg lært:

 • At små syge børn godt kan falde i søvn til Weather Report på meget høj volumen (men at jeg ikke får mindre jazz-ondt i hovedet af den grund)
 • At det eneste, der tilsyneladende kan få Sønne til at holde op med at pibe (udover søvn), er Bamses Billedbog og Händels Messias. Det sidste er bizart nok mest effi.
 • At det saftsusemig er livsnødvendigt at have en MOR, også når man er fyldt 30.
 • At føromtalte MOR håndterer sultestrejkende, tiltagende gennemsigtige to-årig med væsentligt mere ro end den 30-årige.
 • At selvom man er født længe efter LP'ens død som mainstream-medie, kan man godt gå i hak. Sønne lyder nogenlunde sådan her: "av-av-av-hoved-av-mave-av-hår-av-næse-av-øre-av-mave-mave-mave-mave-mave-av-ble-av-øjne-av-av-av." Hvilket også beviser sundhedsplejerskens gamle sandhed om, at små børn ikke helt kan mærke, HVOR de har ondt. Bare at det er træls.
 • At der helt klart ville være penge i at udvikle mere børnevenlig mellemøre-penicillin end klammo-mikstur, der skal sprøjtes ind i munden med sprøjte. Kan på en måde godt forstå, at han sultestrejker.
 • At et kedeligt deltidsjob i kommunen, hvor der er en hel del betalte sygedage og barsel og den slags, måske ikke er at fornægte. Er der nogen, der kender nogen, der har brug for én kommunal medarbejder i Århus eller omegn?
 • At der er markant mere sne i Jylland end i København. Men til gengæld flere busser her i hovedstaden. Det står 1-1.
 • At selvom man laver noget virkeligt krea med noget mandarinskal og noget til forældrenes årlige julestue (som fandt sted i lørdags, mens alle var semiraske), kan man godt ende på en delt tredjeplads. Godt nok - og det er en formildende omstændighed - til deling med kreabror, der var væsentligt mere fornærmet over at tabe til en stol/et rensdyr/hvad det nu var lavet ud af en belgisk øl-kapsel. Her er min mandarinkreation:

3 kommentarer:

 1. Åh, hvor det er synd for jer. Sender jer varme tanker. Nu I er ude i det der klammomikstur, kan I så ikke drikke noget Biostrath/urtemix også? Det virker klart forebyggende på sygdom, og hvis man holder sig for næsen, mens man drikker, kan man (næsten) ikke smage, at det ikke er alt for lækkert.
  Kærligst fra Louise (holdaf.dk)

  SvarSlet
 2. ...og kunne konkurrencebidraget genbruges?

  SvarSlet
 3. Tak! Medlidenhed er næsten lige så godt som medicin (men jeg tør ikke tvinge flere klamme miksturer i Sønne mod hans vilje).

  Og konkurrencebidraget blev genbrugt til 30-års-fødselsdagsgave. Smart, neh.

  SvarSlet