onsdag den 14. september 2016

Ammelitteratur: Alt det lys vi ikke ser

Jeg er den sidste i verden der har læst den her bog og ville derfor ikke skrive noget om den for ikke at afsløre min lastmover-hed.

Så fortalte jeg alle mine (ok belæste) bofæller om, hvor vild en oplevelse det havde været at læse den, og det vidste sig at ingen - ingen - havde læst den. Så nu skriver jeg alligevel for det tilfældes skyld, at I heller ikke har læst den.

Læs den nu!

Det er den mest velskrevne, veloversatte spændingsfilm-som-bog, jeg længe har læst. En pageturner om en tysk dreng og en fransk pige under anden verdenskrig skrevet af en amerikaner... Det er en græd-uden-at-føle-dig-deprimeret-bog og en jeg-bliver-nødt-til-at-læse-videre-selvom-min-baby-er-vågen-og-jeg-normalt-ikke-gør-den-slags-bog. Det er en bog, der giver én lyst til at blive et bedre menneske i en grad, så man fluks skriver til en ukendt syrer inde på Venligboernes lokale facebook-gruppe, at man da godt kan hjælpe lidt med dansklektierne (selvom man aldrig sover). Den slags bog.

Yes. Sæt i gang. Den er skrevet af Anthony Doerr og udgivet på Politikens Forlag.


11 kommentarer:

 1. Jeg ELSKEDE at læse den bog! En fantastisk oplevelse. Og jeg har virkelig læst bogen... Jeg har også 'Noget om Grace' (af samme forfatter) liggende i min bogreol, men der er lige et par bøger jeg skal igennem før jeg når til den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, du har en rækkefølge! Det prøver jeg også at lave... men så står mine egne ulæste bøger altid og samler støv (fortsat), mens jeg læser nogle tilfældige biblioteksbøger, der så mere spændende ud.

   Slet
 2. Det er nemlig en fantastisk bog :) jeg tror det er en af mine all-time favoritter. Kh Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, iggå?! Også min tror jeg. Feelgood litteratur om anden verdenskrig og børnehjemsbarndom er ikke helt almindeligt.

   Slet
 3. Åh åh, du har vakt min nysgerrighed (jeg er nemlig last-last-last-mover på mange ting og i særdeleshed denne bog). Bum bum bum, det at du beskriver den som en "græd-uden-at-føle-dig-deprimeret-bog" er de vigtigste ord (for mig) i din anbefaling. Tak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også meget lastmover... men så kan man jo nyde godt af andres anbefalinger. Og jeg græd virkeligt uklædeligt meget.

   Slet
 4. Jeg har ikke læst den men må da vist hellere få det gjort:) Tak for anbefaling:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du! Af sted på biblioteket med det vuns.

   Slet
 5. Det er en fantastisk bog på mange forskellige planer.
  'Noget om Grace' er også god - vi taler jo altså om en forfatter, der i den grad kan skrive - men noget tungere i sit udtryk.
  Men læs den alligevel. Vent bare et lille stykke tid, til 'Alt det lys vi ikke ser' har lagt sig lidt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, tungere... det kan godt blive tungt så! Jeg har brug for noget rimeligt let her til dessert.

   Slet