onsdag den 29. oktober 2014

Svømning: Det bedste & det værste

DET VÆRSTE

1) At være iført badedragt foran 40 påklædte forældre. Med smartphones, der konstant fotograferede deres afkom. Og mig.

2) At være iført kold klæbedreng helt inde ved kanten i 45 iskolde minutter

3) At høre påklædt-velklædt forstadsmor sige til sit svømmeangste barn "kom nu i din tøsedreng!"

4) ... og at høre hjælpelæreren råbe til samme dreng - da han endelig kom i vandet efter 25 lange minutter - at nu måtte han altså høre efter og svømme den samme vej som de andre. Efter min bedste overbevisning kæmpede han for at holde sig oven vande.

5) At den godt 10-årige pige godt turde hviske "jeg tør altså ikke" til mig - men intet sagde til hjælpelæreren, der råbte "SVØM NU DERUD, DU DØR IKKE AF DET." Hun klamrede sig til kanten og dukkede nakken og forsøgte at gøre sig usynlig resten af den hæslige, kolde time.

6) At det meste af holdet faktisk svømmede crawl. Med svømmevinger ja, men altså crawl. Frem og tilbage, hele banens længde. Nybegynderhold min røv.

7) At være iført badedragt foran 40 påklædte forældre. Med smartphones, der konstant fotograferede deres afkom. Og mig. Ja, jeg har sagt det før. Men det var dobbelt-værst.

DET BEDSTE

1) At vi besluttede, at vi kraftedme ikke behøver bruge mere tid på det pjat. Nogensinde. Så vi tog i Odders varme, venlige børnebassin her til morgen for lissom at markere - og blive af-traumatiserede hurtigst muligt. Sønne er en udmærket svømmer for sit erfarings- og ængstelighedsniveau. Det kom han også selv i tanker om, og han smilede og smilede og smilede.

15 kommentarer:

 1. Ad 1) + 7) Uf og dobbelt uf!
  Ad 2) Slet ikke sjovt.
  Ad 3) Helt ærligt! Det gjorde hun bare ikke?
  Ad 4) og 5) Det er sgu da ikke i orden. Stakkels unger!
  Ad 6) Sært. Er der slet ikke et fortsætterhold?

  Og endelig: Ad 1) Yes, sådan! Dejligt, at Sønne lynhurtigt fandt sin indre vandhund frem igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. 6) Der er et fortsætterhold! Der springer de i fra skamler og crawler helt ægte uden hjælpemidler. Det her er holdet, hvor der ikke kræves forudsætninger. Måske er børn i Beder-Malling bare ekstraordinært gode til svømning fra naturens side. Måske skyldes deres skills, at relativt mange har pools i haverne. Måske-måske-måske.

   Slet
 2. Jeg har hørt, at begynderholdet her i vores Århus-forstad også er sådan et, hvor ungerne bliver bedt om at hoppe ... altså helt bogstaveligt h.o.p.p.e. i ... og svømme hen i den anden ende allerede den første gang efter opstart. Så måske er det bare sådan, man gør? Heldigvis er Kæresten tidligere elitesvømmer og har derudover lysten og tålmodigheden til at lære børnene det i deres eget tempo, for sådan et hold kommer de aldrig til at gå på. Og point til dig for at droppe kulden og manglende pædagogik og i stedet give Sønne en god oplevelse med mor i varme Odder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hoppe. For satan. Det er langt ude.

   Måske kan din kæreste lave et mini-deluxe-hold i noget varmt vand, som vi kan joine?!

   Slet
 3. Nope, lyder som min oplevelse. "Hvis dit barn ikke ved hvad crawl-ben er skal hun måske på plaskeholdet igen" - øh nej, og var ikke klar over at plaskeholdet ligesom var adgangskrav til begynderholdet. Men samme her - "start lige med at svømme 4 baner fri" - der gik det halve af tiden så.... Nyd det varme bassin og at han gider svømme med dig endnu. Det gør jeg og tænker at hun nok skal få det lært.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad sker der for vanvittigt begynderniveau?!! Jeg tror virkeligt, at fundamentet til megen vandskræk bliver lagt på sådan nogle hold. Jeg har snakket med flere voksne, der har haft det svært med vand langt op i voksenlivet på grund af den slags oplevelser.

   Slet
 4. Må jeg anbefale svømning i Lyseng, hvis han får mod på holdsvømning igen? Min datter startede som 7-årig på et "mellemhold", frø/pingvinholdet (der er niveaubeskrivelser på http://www.lyseng-svoemning.dk/ under Holdtilmelding), og var noget skeptisk ved tanken om at skulle slippe svømmevingerne, men det varede 30 sekunder, så var hun tryg - takket være en sød træner.
  PS: Hvis nu I vælger at svømme i Lyseng, så vælg et hold onsdag eller torsdag. Der er handicap-svøm om onsdagen, så bassinerne er varmet ekstra op - og det kan også mærkes om torsdagen. Godt for unger med et minimalt fedtlag, der har svært ved at holde varmen i de ellers kolde bassiner :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre, at ikke alle forstadshold er crazy-crazy - selvom kommentarerne her og alle de historier, jeg hører rundt omkring, tyder på, at det er de fleste. Vi er totalt skræmt væk fra alt, der hedder holdtræning, men hvis vi en dag skulle turde begive os ud i det igen, skal jeg klart tjekke Lyseng.

   Slet
 5. TIllykke med beslutningen om at stoppe på det hold! Det lyder som det helt rigtige at gøre. Både påklædt-velklædt forstadsmor og svømmetræner burde have et ukærligt puf i vandet for deres imo ret harske kommentarer ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis og tak! Og jeps, de skulle en tur i det kolde vand selv... eller, som min mor sagde: tvinges til at drikke klorvand.

   Slet
 6. I øvrigt - må man gerne tage billeder i jeres forstadssvømmehal? Det er ganz verboten i 'min'.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det troede jeg også, det var. Det er sguda forbudt alle andre steder. Men alle knipser lystigt.

   Slet
 7. Øh - hvor er det henne?? De vilde engle går alle i Odder om torsdagen og de elsker det (OK Rosa, som nok er den, der kommer til at bo hjemme til hun er 29+ er lidt skeptisk). Der er højt til loftet på alle planer, hvilket jeg elsker. Da M lige var startet i 0. klasse og vi rykkede hende på et hold, hvor de svømmede i det store bassin (det er 100% faux pax at sige "det kolde bassin") stod hun helt af og kunne slet, slet ikke overskue det. Vi lod hende stoppe, men meldte hende til igen i går efter eget ønske, og hun E L S K E R det og rykkede et ekstra hold op efter første gang. Rosa der ellers er rimelig skeptisk overfor alt nyt, hvor jeg ikke er med, er også begejstret for sit vandhunde-hold. Åjjer holder altså efter min mening... og jeg tror altså ikke man må tage billeder...

  SvarSlet