torsdag den 28. juli 2011

Den lille tyrker med nattøjet

Hele verden går i blomstrede haremsbukser og ser utroligt smart ud. Jeg går i blomstrede haremsbukser, fordi jeg ikke kan passe andet, og fordi det var noget af det mest sommerlige, der lige var i bunkerne af låne-vente-tøj. Og jeg kigger mig selv i spejlet og tænker: "Uha, jeg ligner en i nattøj". Men beslutter, at det sikkert bare er mig selv, der har det sådan. Og at jeg måske i virkeligheden er ligeså smart som resten af verden.

Men så var det, vi lige var på fly-by til familiefest i København, og jeg tullede nedad Amagerbrogade i ført blomstret harem ret overbevist om, at jeg så OK ud. Og så var det, at en forbipasserende dranker råbte "NØJ; DEN LILLE PIGE OG NATTØJET. HØHØ". Fra børn og fulde folk... (apropos: Sønne siger "mor har stor mave." Stadig. Suk.)

Så bliver jeg gladere, når min bror - som er 19 år og meget street og derfor værd at lytte til på trods af manglende brandert og barndom - siger til mig og haremsblomsterne og det camouflerende halv-transparente tørklæde: "Næh, hvor ser du godt ud! Det er det, vi kalder pro-tyrk. Sådan... helt afslappet."

Tak til bror. Og til de nye, sorte haremsbukser, der i lidt højere grad ligner almindeligt tøj.

3 kommentarer:

 1. Jeg må indrømme at lige siden jeg så dig i den blomstrede haremsbuks har den stået for mig som indbegrebet af moderigtig-på-den-afslappede-men-stadig-eksklusive-og-sexede-måde-graviditetsoutfits.
  Har sukket efter også selv at kende nogle fancy århusianere man kunne låne tjekket graviditetstøj af mens jeg selv vraltede (vralter!) rundt i forrige sæsons oversize t-shirt-kjoler fra Tøj og Sko.
  Ikke at jeg kendte til udtrykket 'pro-tyrker' - men jeg er jo heller ikke 19 og upbeat længere. Og her på matriklen er vi nok lidt forudindfattede hvad angår pyjamas-tenderende beklædning (hvem sagde afro-kjortler og ditto hængerøvsbukser?)
  Men come on. En amagerkansk fuldebøtte eller ti skal ikke tisse på nydelige nybagte mødres sukkermadder.
  For mig vil du altid være Smukke Sunde Hippe Haremsmor. Også med blomster. Og også i nattøj for den sags skyld. Men især i de blomstrede tyrkerbukser.

  SvarSlet
 2. Jeg arbejde på et tidspunkt ved et firma, hvor der kom en skrædder på besøg. Jeg blev grebet af en stemning og bestilte tre skjorter, bl.a. en med lyserøde og brune striber. Stoffet var så fint, men jeg må indrømme, at da de færdige skjorter kom fik jeg lidt kolde fødder - for striberne lignede måske lidt nattøj... bare en lille smule. Da jeg viste dem frem var den første kommentar fra en kollega: "NÅRH, der er nok en der har bestilt en natskjorte hva!" Gæt hvor mange gange den skjorte nåede at blive brugt, før den endte som pudseklud i mandens garage?

  SvarSlet
 3. Velo-Marys: Tak! Det er da intet, jeg hellere vil være, end hippe haremsmor... Jeg kan kun anbefale det nye sorte harem fra Vero Moda til 200 kroner - ikke ret nattøjsagtige og med så bred en elastisk, at de snildt kan passe en gravid mave.

  Til drankerens forsvar må jeg sige, at det var nogle væsentlig mere natbuksagtige bukser, han så, end dem du har set. Og så må jeg i øvrigt må citere end modebevidst grafikerdame for at sige, at kan man pull of tøj fra Tøj&Sko, er det bare et tegn på skønhed og coolness. (Godt at vi kan cyber-bekræfte hinanden i, at vi ikke ligner nogen, der er på vej til pyjamasfest. Genfedhed.)

  CC: Måske skulle du have vist skjorten til bror. Det kan være, at du var vildt street uden at vide det...

  SvarSlet