søndag den 23. oktober 2016

Sønne anbefaler: FC Fodboldvenner

Sønne gider ikke skønlitteratur. Jeg lokker og smisker og laver Ronja Røverdatter- og Harry Potter-højtlæsnings-aktioner, men han ryster på hovedet og kræver fakta-bøger eller Anders And-blade.

Med én eneste undtagelse: Serien FC Fodboldvenner af Lars Bøgeholt Pedersen.


Bøgerne handler om drengen Ronaldo, der lever i en verden af fodbold, fodbold, fodbold og ind i mellem nogle hurtige biler. Det er ikke magisk realisme, vel, men alligevel tæt på, når man er en snart otte-årig fodbold- og bil-nørd: Ronaldo får tilfældigvis billetter til El Clasico, kampen over dem alle. Ronaldo møder tilfældigvis en dreng, der forærer ham de nyeste, sejeste fodboldstøvler og viser sig at være stenrig og kan sponsorere spillerbus, spillertøj og evige ture i seje biler. Og Ronaldo får tilfældigvis en anden ny ven, der tilfældigvis har en have, der kan forvandles til en privat fodboldbane. Og så videre. Det lyder måske fesent, men det virker på Sønne. Virkeligt. 

Og al denne wauw-bare-jeg-var-Ronaldo-stemning gør faktisk, at Sønne - det følsomme væsen - også sluger de konflikter, bøgerne selvfølgelig præsenterer. I særdeleshed den nyeste: I bog nummer otte (!) bliver Ronaldo sat til at konkurrere lige lovligt meget med sin bedste ven Valde, og det er næsten for meget for Sønne, der bedre kan tåle lutter turneringssejre og high-fives og evige smil. Men kun næsten. 

Bøgerne her er skrevet til følsomme, nørdede fodboldtyper. Og de virker. 

Og så må typernes mødre glæde sig over, at nørde-litteratur trods alt stadig er litteratur og i øvrigt væbne sig med tålmodighed, indtil der bliver givet grønt lys for Ronja Røverdatter og andre klassikere.

Vi har fået det seneste bind i serien af Gyldendal, så vi er ude i en art sponsoreret indlæg her... hvilket dog ikke lægger en dæmper på hverken Sønnes eller min ærlighed.

9 kommentarer:

 1. Tak for anbefaling:) Den må vi ha' fat i. Mindstemanden har læst nogle lign. bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvilke bøger - altså de lignende - har han læst? Vi ku godt bruge noget inspiration til en pause fra de evige jumbobøger...

   Slet
 2. Det lyder som noget Mindste Pode vil kaste sig over om ganske få år, når han får lært at læse! Tror de to andre er blevet lidt for store... Ak, hvor tuden, undskyld tiden, den går stærkt!
  Tak for anbefalingen!

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også gode at læse højt! Og ja, tiden og tuden flyver :-)

   Slet
 3. Sønne var på besøg hos mormor og morfar og skulle have godnathistorie. Han ku ikke lide udvalget. Hjemme hos mor fik han f.eks læst "Hodja fra Pjort"! Det endte med han fik morfars barndoms fotoalbum som godnathistorie - stor succes. Og næste aften mors barndoms fotoalbum - endnu større succes!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen jeg har skam også læst hele første kapitel for ham... for flere uger siden. Derefter har han nægtet... men slaget er selvfølgelig ikke tabt endnu.

   Slet
 4. Ønsker du at sælge din nyre? eller søger du efter en mulighed for at sælge din nyre for penge på grund af økonomisk nedbrydning, og du ved ikke, hvad du skal gøre, så kontakt os i dag, og vi vil tilbyde dig et godt beløb til din nyre. Mit navn er (doktor Elvis Whyte) er en phrenologist på vores hospital, jeg har specialiseret mig i nyreskirurgi, og vi beskæftiger os også med køb og transplantation af nyrer med levende en tilsvarende donor. Kontakt Email: doctorelviswhyte@gmail.com eller whatsapp +2347083629144 for mere information

  SvarSlet
 5. you can try here Dolabuy Gucci see this here Chloe Dolabuy you could check here replica ysl

  SvarSlet