lørdag den 3. oktober 2015

Top fem over ting, det er OK at hade

#1 Folk der siger: "Det går SIMPELTHEN bare så godt i skolen. Min lille bøffeløffe har glemt ALT om børnehaven, han kunne ikke have det BEDRE."

Jeg har ikke hadet nogen så meget, siden jeg var på barsel med altid-vågne Sønne og gik rundt og hadede de folk, der sagde "mit barn SOVER bare SÅ godt."

(Jeg er en fontæne af næstekærlighed og vil andre det bedste og under dem alt godt. Som det fremgår.)

#2 Mig selv, når jeg med en stemme, jeg dårligt kan kende, siger til de selvsamme folk: "Jamen det går faktisk også helt fint hos os. Det var lidt hårdt i starten, men det går fint nu. Rigtigt fint. Rigtigt rigtigt fint."

#3 Det punkt, jeg nogle gange når til, hvor jeg glemmer, at det ikke er Sønne men systemet, der burde have nogle prygl, og hvor alt vreden og afmagten og trætheden og sorgen og følelserne og tvivlen vælter ud af sprækkerne i min efterårsblads-tynde tålmodighed og oversvømmer drengen med NU hører du efter, blev der sagt! og hvis ikke du kommer NU, må du ikke få fodboldkort med i skole i en hel UGE! Sådan er verden, kammerat! 

#4 Folkeskolereformen

#5 Stort set alle politikere i Danmark

4 kommentarer:

 1. Ja. Mit 0. klassebarn græd første fredag efter sommerferien. Over at det var weekend og at skolen havde lukket i weekenden. Det går da skidegodt, og tænkte jeg ikke nok, at hun var megaklar til at starte, og tænk at det går så nemt, tænkte jeg.
  Nu har hun lige grædt, da hun skulle i seng. For hun vil ikke i skole, de andre larmer, man må ikke sige nej til at lege med dem, man ikke vil lege med, og hun savner mig i skolen.
  Det skal nok gå. Men du er ikke alene. Og dem der jublede i august (mig) jubler ikke nødvendigvis længere :-/
  Tanker fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg jublede også i august! For de gik sgu godt de første to uger. Gad vide, om jeg har sagt det til nogen, der virkeligt ikke havde brug for at høre det... (Det sørgelige her er jo, at vores børn faktisk gerne VIL lære og VIL gå i skole - og så mødes de folkeskolen med dens mangel på ressourcer og overflod af reform, og så forsvinder dén lyst)

   Slet
 2. Had er virkelig undervurderet, når det kommer til overlevelsesstrategier.

  Men fy for satan, hvor jeg føler med dig. Jeg kan næsten mærke på min egen krop, hvor rædselsfuldt, det der må være. Ikke mindst fordi man er taget til fange i det, og ikke bare kan sige: "Det der? Det må I fandme selv ligge og rode med!" Det SKAL gå. Og gerne bedre end på bedste beskub.

  Jeg sender dig mange tanker hver eneste dag, og håber sådan, at den lille mand ender med at finde fodfæste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak du. Virkeligt. Men jeg er i tvivl om, at det nogensinde kan gå godt med den reform. Læs bare den triste kronik i dagens Politiken fra børnelægen, der siger, at børnene pludselig - for første gang i hendes 34 år som læge - bliver syge og stressede af at gå i skole: http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE2870733/danske-boern-bliver-syge-af-at-gaa-i-skole/ Det er ikke til at holde ud at udsætte det bedste man har for dét.
   PS Skriv dine børn op til privatskole. Straks.

   Slet