onsdag den 3. december 2014

Sønne og lykken og fødselsdagen og de usynlige fisk

I øvrigt er Sønne blevet seks. Jeg vil spare jer for talen om tiden, der bliver væk, og ih-det-var-i-går-han-lå-der-helt-ny-på-min-mave og så videre, og bare skrive med store bogstaver:

SEKS ÅR

Engang var vi ved at dø af søvnmangel og top-trodsig-trodsalder. Nu dør vi meget mindre, end vi smiler og går gangster-gangart og danser i stuen. Det gør vi!

Engang var han verdens mest ensporede bil-og-værktøjs-dreng.

Nu er han et multisporet bil-og-værktøjs-og-venne-og-lego-og-ninja-og-flyvemaskine-og-atlas-og-alt-muligt-menneske.

Blandt dette alt muligt andet er fiskeri, og hans blåblå øjne blev store og runde og lykkelige, da han åbnede gaven med FISKESTANGEN. Nu sover han med den om natten (!) og bruger så lang tid som muligt på at sidde i overkøjen hver aften og fiske imaginære fisk med ægte fiskekroge.


Ind i mellem kravler han op i dørkarmene og sidder sammenkrummet øverst oppe og klapper og vrikker med numsen. Eller han står strunkt på hovedet på en pude, så hans trøje falder ned og minder mig om hans runde, bløde babymave, selvom der kun er imponerende six-packs tilbage.

Søde, søde Sønne. Søde, stærke, seje, sure Sønne. Tænk, at det var lige præcis dig, vi fik.

(Og så blev det alligevel lidt en tale. Jeg er sikker på, I tilgiver mig.)

6 kommentarer:

 1. Du er tilgivet. Tillykke med Sønne, store søde Sønne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og tak. SEKS år mand. Det er vildt.

   Slet
 2. Dejlige Sønne! Jeg blev meget bevæget af den tale, og den mindede mig om, at min egen sønne også lynhurtigt bliver stor, selvom han stadig er lille bitte, og om at selvom der er utrolig meget bøvl også er utrolig meget dejlighed og kærlighed. Tak for det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen selvtak, sandelig. Jeg lover-lover-lover, at det bliver bedre (med bøvlet - og mindst lisså godt med kærligheden).

   Slet