torsdag den 17. november 2016

When it rains, it pours

Her er stille. Jeg er ikke så god til at svare på kommentarer, som jeg normalt er.

Sagen er denne:
Det har vist sig, at vores andelspris er i strid med loven. Den rigtige, lovlige pris er pt. - på grund af gælden i ejendommen og snirklede paragraffer, ingen kendte - 0 kroner.

0 kroner, ja.

Og ikke 600.000, som vi gav for den i sin tid.

Vi er med andre ord teknisk insolvente.
Vi skylder med andre ord hundredetusindvis af kroner væk i en andel, der intet er værd.
Vi har med andre ord fået et problem, der får dagpenge-miseren til at virke som en lille, fuldstændigt ubetydelig bøvs.

Det er tunge problemer for mennesker, der i forvejen opholder sig på tynd is.
Det er en spændende zigzag-rejse mellem sorte huller af bitterhed ("fuck de tidligere beboere, der har fået alt for mange penge med og efterladt os i gældshelvede!" "Vi arbejder os i sænk og pengene havner i INGENTING, fuck!")
Det er udbetalingen til vores fremtids-hus, der ryger.
Det er rejser, det er økonomisk sikkerhed, det er en sund hvilepuls, der ryger.
Det er, i hvert fald lige nu, en del i forvejen kostbar nattesøvn, der ryger.

Men samtidig så er det jo også sådan her:
Vi har hinanden.
Vi har vores i tiltagende grad gode helbred.
Vi har et dejligt bofællesskab, der tackler den nye, forfærdelige situation med så megen ynde og medmenneskelighed, man overhovedet kan mønstre, når man er helt hvid i hovedet.
Vi har et togvogns-kontor i baghaven og nogle naboer længere nede ad grusvejen, der lige kigger forbi med økologiske vingummibamser og rødvin.
Vi har en baby på fem en halv måned, der ser sådan her ud:


Det der gode liv, som en masse familier jagter over på DR1 ved at sælge hus og bil og tage til New York og rygsæk-Asien og Kreta og hvad ved jeg, det har vi jo stort set fundet... siger jeg helt ærligt og uden nogle falske ja-hatte. Altså ja, for helvede da, det ville være dejligt, hvis det var billigere og dermed mindre arbejdskrævende, det her bud på det gode liv. Og hvis folkeskolen var mindre folkeskole og mere børnevenlig. Men de helt store, fine linjer er jo for helvede på plads; vi har de fine, børnevenlige, livsvenlige rammer. Og det er sguda temmeligt priviligeret. Trods alt.

Vi har fået en sindssygt uheldig hånd i livets store, fede, fæle spil, og det er vi nogen, der græder en del stresstårer over. Men når vi er færdige med at græde og småpanikke, skal vi nok - som vi altid gør - rejse os igen og spille en mean, mean livspoker, mens vi siger platte vittigheder og drikker (billig) hvidvin.
Det håber jeg i hvert fald.

16 kommentarer:

 1. For helvede mand, det er sgu' noget lort! Jeg har den dybeste respekt for din ukuelige optimisme, jeg er sikker på det medfører et stærkt comeback!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og: Optimisme ja, ukuelig not so much. Men jeg arbejder på sagen.

   Slet
 2. Puha... Det ville være så uoverskueligt for mig og jeg ville i hvert fald ikke kunne skrive blogindlæg. Godt du er sådan en rolig og positiv sjæl (efter tårerne). Kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville heller ikke kunne skrive det hele tiden, vel. Jeg er optimist med sygt store humørsvingninger... Kram tilbage.

   Slet
 3. Sorry to hear:( Krydser alt jeg kan for jer og sender tanker, hvad de så end kan hjælpe med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg er (trods mit firkantede, videnskabelige verdenssyn) helt overbevist om, at gode tanker hjælper på ALT.

   Slet
 4. Det er på alle måder fuckin' æv - andet er der ikke at sige til det. Gódt du holder i mente, at der er så smuk en baby, og udsigt til billig rødvin og "kan I huske dengang vi fandt ud af det og gik i panik"-fortællinger engang når roen har lagt sig. Det er værd at huske på (:
  Krydser fingre for, den bedste løsning

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Babyer og vin er virkeligt virkeligt om ikke løsningen så i hvert fald et godt svar på mange ting...

   Slet
 5. For hævlød - lorteparagraffer og snirklethed, ingen forstår! Jeg er imponeret over dit grundlæggende optimistiske livssyn og er overbevist om, at det kommer til at hjælpe jer endnu bedre igennem de her økonomiske øretæver. Tillykke i øvrigt med at have fundet det gode liv. Vi har ledt et stykke tid, men tror faktisk også, at vi har fundet det. Det er en dejlig fornemmelse. Flad økonomi til trods. Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt for jer, Øglemutti!
   Meget af tiden tænker jeg vitterligt, at vi er havnet det rette sted, og så skal alting jo nok gå, for fuck's sake. Andre gange er jeg bange for, at det bare er noget, jeg bilder mig selv ind, for hvad kan jeg ellers gøre: det er jo ikke fordi, der lige er nogle alternativer...

   Slet
 6. Aj shit mand, det lyder som noget pis med den andel? Er der intet at gøre? Nogen mulighed for at komme efter de tidligere ejer - erstatning, godtgørelse, hvad hulan ved jeg? Findes der ikke en voksen, man kan sige det til? Nogen, der kan hjælpe?

  Fantastisk livsbekræftende at du holder fast i alt det gode - det som virker og lykkes. Så håber jeg bare inderligt at det andet kan fixes?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi leder selvfølgelig efter alskens smuthuller og det ene og det andet og det tredje ("men hvad nu hvis regeringen vedtager den og den lov i slutningen af 2017, hvad sker der så...?"). Men jeg tror, det er sundest for det mentale helbred at sige: Det er med al overvejende sandsynlighed sådan her, vores virkelighed er. Det må vi leve med, det må vi komme videre fra. Og tak.

   Slet
 7. Hold op en evne du har at tænke positivt!! Jeg kan godt se, det er noget lort, det første du skriver, men jeg kan også godt se, der er rigtig meget at være taknemmelig over. Den lille purk på fem måneder overhaler alle de gode ting du lige fik med. Et godt helbred er heller ikke at undervurdere... Håber I finder en eller anden form for løsning snart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og det har jeg - altså en evne til at se positivt. Bare ikke hele tiden; i dag har været en dag fyldt med kedafdethed og stress. I morgen bliver en god dag igen!

   Slet
 8. Sgu da meget godt at ældste-pigen holder sig på god fod med "Ham-der-oppe". Det skader da i hvert fald ikke... Åhh, hvor jeg føler med Jer. Fuckidifuckfuck!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha, ja, det er godt set! Vi sætter vores lid til, at det hjælper.

   Slet