torsdag den 13. marts 2014

Verdens bedste vuggestue

I går overhørte Manden en samtale mellem to pædagoger i vuggeren. Jeg vil ikke gengive den ordret, for how could I, men humlen var:
Den ene pædagog påpeger, hvor varmt et lille (skrigende) barn er blevet ude i barnevognen.
Den anden pædagog siger (roligt), at det nok er fordi, at hun har skreget et kvarter nu, men at hun da lige kan få fem minutter til.
Den anden pædagog siger (roligt) fint-fint og vender tilbage til sine gøremål.

Den lader vi lige stå lidt, mens pletterne for øjnene fortager sig.

Manden troede ikke sine egne ører og stak derfor hovedet ud ad døren for lige at få vished for, at der ikke lå nogen små børn og skreg.

Men det gjorde der.

Og selvom han ikke er typen, der er sen til at tage en konflikt, når den skal tages, gik han hjem. Helt tavs og rystet.

Hvis jeg havde luft til at råbe højt, ville jeg gøre dét, men jeg nøjes med at hviske forsatan i helvede af rent chok. Han må jo spørge dem, hvad det gik ud på, det der. Og vi må få vished for:

- Har vores Bette ligget og skreget sig selv i søvn, mens voksne mennesker med fuldt overlæg gik rundt og lod hende ligge der, desperat, fortvivlet, uforstående, i 20 minutter eller mere?

- Får andre små mennesker lov til at ligge og skrige i 20 minutter - med fuldt overlæg?!

Jeg prøver at give dem the benefit of the doubt (ja, helt sikkert), indtil Manden har fået opklaret, hvad der foregår. Men jeg lover jer (og alle de et-årige, der ikke kan andet end at skrige og i hvert fald ikke sagsøge staten/kommunen/vorherre eller skrive meget vrede kronikker), at de ikke får lov at dø i synden. Ikke. Ikke. Ikke. Ikke.

14 kommentarer:

 1. Ja, for satanihelvede da! Ville næsten ønske, jeg ikke havde læst dit indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja. Det er ikke rart at tænke på. Det gør det på en eller anden måde værre, at vi ellers har haft så kæmpestor tillid til dem. Støn. Man skal åbenbart ikke vide sig for sikker i institutionsdanmark...

   Slet
 2. Svar
  1. Gisp indeed. Hvad skal jeg gøre?! Altså vi skal selvfølgelig have snakket (mere) med dem, men hvad skal vi sige for at overbevise dem om, at det IKKE går, hvis de i udgangspunktet synes, det er OK?!

   Slet
 3. Åhhhhh, for saddan da! Nu har jeg ondt i maven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Beklager. Det går ikke sådan lige væk igen.

   Slet
 4. Det er til at tude over! I mindst et 20 min. Til man er blevet kogende varm. Hvordan kan nogen mennesker synes, at det er OK?? Hvordan kan mennesker der er ansat til at drage omsorg for andre synes, at det er OK?? Svineri. Hører gerne opfølgningen...

  SvarSlet
  Svar
  1. ... og hvad siger det om deres menneskesyn generelt?! IKKE noget godt!

   Slet
 5. Årh hvor forfærdeligt!!
  Jeg cykler tit forbi en vuggestue, hvor der ligger små børn og skriger uden for, og jeg får helt ondt i maven over, at pædagogerne ikke kan høre dem, så de må skrige nogle minutter - men hvis de gør det bevidst?? Håber i får gjort noget ved det, det var da rystende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der har også relativt tit ligget nogle og grædt udenfor Verdens Bedste Vuggestue. Jeg har altid fluks stukket hovedet ind og råbt DER ER NOGEN, DER ER VÅGNE (hvilket jeg også synes, du bør gøre). Men det vidste de så måske godt...

   Slet
 6. Av for fanden. Det er jo et kæmpe tillidsbrud, at pædagogerne, som I har haft fuld tillid til, nu viser sig at have et særdeles stort hul i den pædagogiske/empatiske linje. Jeg har altid harceleret over Godnat og sov godt metoden. Dette er på linje med den. Absolut ikke i orden og burde ikke praktiseres. Lige meget, hvor få ressourcer der efterhånden er i vores børns institutioner. Håber I får snakket med dem og får en afklaring på, hvorvidt det er daglig praksis, at små børn græder i 20 minutter. Bliver helt harm og trist. Kram

  SvarSlet
 7. Åh nej, altså. Det kan aldrig være ok at have det som pædagogisk tilgang. Puha. Er endnu mere glad for VHD nu, hvor vi får at vide af og til - 'i dag havde Bean brug for at holde lidt i hånd, så vi sad der lige lidt til hun sov'.

  SvarSlet
 8. replica bags wholesale mumbai Visit Your URL v7c26a6m81 replica bags karachi replica bags aaa quality replica hermes handbags a8e57f7s43 replica bags china replica bags toronto Look At This f9z18l2n23 replica bags reddit

  SvarSlet