fredag den 30. december 2011

Gæt selv, hvad jeg har givet Gud & hver kvinde i julegave


Skriet från kärnfamiljen. Nemlig. Jeg tænker, at vi har brug for noget dansk debatlitteratur om kernefamilier og børn og den slags. Noget som ikke er en kogebog, en indretningsbog, en opdragelsesbog.

Og jeg tænker, at når nu ingen andre tilsyneladende vil skrive det, så må jeg jo (når jeg lige har sovet lidt og kørt et barn ind i børnehave... og sårn). Yes. Men jeg har brug for hjælp, så jeg har købt en stak af noget svensk inspiration og delt ud til nogle af de klogeste mødre, jeg kender. Og kaldt det julegaver. Svenskerne er lettere bitre, men interessante og kan godt anbefales.

Jeg regner med at kunne være færdig cirka i 2020. Så I har rigeligt tid til at skaffe svenskerbogen. Eller klø jer i håret og tænke over en af dagens tophistorier i Politiken, der handler om, at hver fjerde (!) kvinde drømmer om at lave deres liv helt om. Eller bare til svare på de simple spørgsmål:

SKAL man have så sindssygt travlt-på-den-dårlige-måde som børnefamilie?
Kunne man gøre det anderledes... uden at blive Bonderøven eller flytte i kollektiv?
Er der nogle underlige dogmer eller forventninger, vi kunne skippe for at blive Gladere & Smukkere?
Har alt det her noget med ligestilling og parforhold at gøre, eller er det bare noget, svenskerne tror?
Eller: Hvordan kombinerer man job, børne-nærvær, børne-logistik, tid til parforhold & hold-i-hånd-tid, en rejse i ny og næ, rengøring, madlavning, en lillebitte smule alenetid på en god måde... uden at græde daglige stresstårer?
Og den der evige SKYLD - hvordan slipper man af med den? Kan det overhovedet lade sig gøre?

Nemt nok, iggå.

13 kommentarer:

 1. Hvis du hælder et par flasker vin på mig skal jeg nok hælde ud af mine visdom. I ædru tilstand har jeg ingen svar, kun spørgsmål, jeg gerne vil have svar på...

  SvarSlet
 2. Jeg vil også gerne vinpåhældes! Og indtil da: Altså spørgsmål er jo også noget fint noget i sig selv. Kom med dem!

  SvarSlet
 3. Jeg er ikke kræsen. Jeg vil som start, bare gerne have nogle svar på det du selv spørger om :) Og hvis du kan spå, om mine børn snart opbygger et immunforsvar, vil jeg også gerne vide det. - og når jeg så lige er færdig med at forsøge mig med at være sjov, så skal jeg fordrive ventetiden til 2020 med at læse den svenske bog. Men min nuværende læsehastighed burde det være muligt.

  SvarSlet
 4. Hvis I nu finder nogle svar på de der spørgsmål, så giv dem lige videre, ik? Imens vil jeg da fortsætte med at tænke på hvordan jeg kan lave mit liv om (for jeg er sgu nok en af de 25%!)

  SvarSlet
 5. Jamen jeg kender SÅ mange, der er en del af de 25 procent... mig selv inklusive. Det er jo derfor, vi har brug for noget litteratur og sårn, der snakker om, hvorfor vi lever, som vi gør, og hvad vi måske kunne gøre anderledes (udover at give vores børn bare lige lidt mere penicillin og os selv bare lige lidt mere rødvin). Godt nytår!

  SvarSlet
 6. Jeg er en af de 75 %.Wow, det lyder helt Occupy-agtigt!? Måske det kun er sådan en indtil-videre-agtig ting som kun varer indtil vi får det forjættede barn-nr-2. Måske er det bare en instant illusion fordi jeg har sovet 11 timer i nat og spist absurd god mad her hos den franske svigerfamilie.
  Måske er det held. Eller genetik.
  Og jeg har da svenskerbogen med i kuffert nu hvor planen er at drive den i sydameika i to måneder. For jeg føler mig jo megameget i farezonen for at blive en 25%'er.
  Men her er en ide til bogen:

  SvarSlet
 7. Øhm ja så strejkede ipaden lige som jeg ville være dyb og smart. Det jeg ville sige var noget med at verden er så overmåde fyldt af selvhjælpsbøger om hvad man pinedød skal gøre for at få et godt liv. Underforstået, at vi alle går rundt og har dårlige liv. Jeg tror noget af vores dagligdagsstress og underskud stammer fra en totalt problemorienteret kultur der hele tiden vil optimere optimere optimere. Men livet med børn -og generelt - består af en masse rod og komprimiser og savl.
  Så det jeg tror ville gøre godt er en masse bud på alt det der gør vores liv godt, giver os lidt overskud i hverdagen. Ikke psykoperfekt 100% meget overskud, men overskud nok. Med andre ord: Lad os se på de 75 %. Hvem er alle de kvinder derude, der bare er glade for deres liv? Hvorfor er de det? Og hvad sætter de 25 % alligevel pris på ved deres liv? Sønnes musikløse søster-dj'ing midt i manglende langtidshukommelse er et fint eksempel. Mange flere af dem!
  Åååh det er et inspirerende indlæg men nu må jeg vist i seng.

  SvarSlet
 8. Yo. Jeg elsker denne her diskussion allerede! Altså udover 11 timers søvn, cykelmor, så tænker jeg, at du gør to ting Helt Rigtigt: Du er meget ikke-problemorienteret, si. Og I har indrettet jer Godt og Fleksibelt. Lidt ligesom vi prøver, vi mangler bare lige lejligheden og måske lidt mere... fransk mentalitet.

  SvarSlet
 9. Hvor kan man egentlig købe den bog henne?

  SvarSlet
 10. Voila: http://www.adlibris.com/dk/product.aspx?isbn=9174290592

  SvarSlet
 11. Thx. Den har ret overkommelig pris :) Jeg skal så bare lige se om den kommer før eller efter den kæmpestak, jeg har bestilt fra Amazon. Ved ikke helt hvad der skete. Måske et anfald af jeg-kan-jeg-vil ligesom mine piger. Kryds fingre for at jeg får vendt et par sider!

  SvarSlet
 12. Det gør du! Og adlibris er lynhurtige. Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes.

  SvarSlet