mandag den 2. december 2013

Det pynter det pynter!

For første gang siden jeg fik børn - nej, for første gang nogensinde, tror jeg - har jeg julet igennem på den voksne måde. Den overskudsagtige måde. Og før 20. december.

Juledekorationer (ja, i flertal), kalenderlys (ja, i flertal) gran på døren, strømper på søm, engle i vindueskarmen og glimmer udover det hele. De små i nissehuer og julemusik og ler- og grødfedtet tøj på den nuttede og ikke den klamme måde. Et selvfældet juletræ; et resultat af en lang og upylret gåtur over markerne. I Angulusfodtøj og nissehuer og sunde, røde kinder.

Liv der råber "det pynter, det pynter!" mens hun drysser lilla tryllestøv udover nogle grimpæne børnejulekort.

Liv der queerkorrekt siger "når mig blir voksen, mig være julemand. Så mig saver med motorsav! Og får en lille julebaby!"

Sønne der roser mit juleoutfit: "Jeg synes simpelthen bare, den kjole er så flot mor."
Og Livse: "Mors hue pynter!"

Her er endda delvist ryddet op. I stuen, i hvert fald.

Send bare damebladene og børnebladene og instagram og kreabloggerne forbi. I et ganske kort øjeblik, så de ikke hører begge mine børns konstante strøm bandeord (fækale, seksuelle og religiøse) og ser mig skælde ud, når ungerne hælder legoklodser udover det hele og forstyrrer den helt unikke og ryddelige juleidyl, jeg lige har fået stablet på benene. Eller overhører en putning efter en dag med julamok og sukkerchok, hvor der bliver sagt helt utroligt ujulede ting både af dem i køjesengen og af dem, der putter. 

Men ok. Overordnet set har vi satme fortjent mange julepoint.


4 kommentarer:

 1. Ja da. I fortjener helt sikker rigtigt mange julepoint. Er hermed givet :-) Vil bare gerne vide, hvordan den der julebaby kom ind i billedet??

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun snakker ikke om andet end babyer. Pebernødderne er babyer. Kartoflerne er babyer ("farkartoffel, morkartoffel, nåårh lille babykartoffel!". De små dutter man bruger, når man spænder en kasket ind i nakken (...) er babyer. Det cwazy. Min to-årige er skruk - og har dannet fælles front med sin store bror for at overtale os til at fremskaffe en lillebror eller (helst OG faktisk) en lillesøster. Det har de dog ikke meget held med.

   Slet
 2. Der deles rundhåndet ud af point herfra. Damen med provins og kælder har ikke overhovedet ænset at finde så meget som en engel frem fra kassen. Selvom det er én af de få, hun faktisk ved, hvor er. Til gengæld har hun handlet ind i bil og fundet vej hen til skolen. Det er jo osse noget. Synes hun. Så jeg deler bare alle mine julepoints ud til dig i stedet!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg tager i mod alle de point, jeg overhovedet kan få... Så får du til gengæld 10 ud af 10 tilflytterpoint for bilkørsel og vej-findning.

   Slet