mandag den 24. september 2012

Sønne og Livses babytegn-skole

Herinde i den virtuelle carport har jeg tidligere skræppet om babytegn. Som vi elsker, og som Bette bruger hele tiden.

I dag har jeg så gjort det ægte live, altså snakket og tegnet, derude i den virkelige verden foran virkelige FOF-mennesker og deres medbragte bebser.

Det gik nogenlunde, tror jeg, selvom jeg ikke er vant til at snakke til større forsamlinger af mødre om mor-ting.

Blandt meget andet uddelte jeg glad billeder af mine egne børn, der babytegner. Sådan en slags selvbestaltet ekspertmordame er jeg så blevet. Og I skal da ikke snydes vel, så her kommer Sønne & Livses tegn-guide:

MERE: Lad fingerspidserne på begge hænder møde hinanden. Det her er vistnok den amerikanske udgave af tegnet - den danske version er at pege med én finger på den anden hånds håndflade. Potato potato... Liv er glad og vil have mere af alt.

HEST: Sæt tommelen mod tindingen og vink. Det ser fjollet ud, ja. Og der er flere versioner af tegnet, men tegn, hvor man skal røre ved kroppen eller hovedet, er som regel nemmest at lære.

FUGL: Lad hånden forme et næb og pippe løs. Det giver vist næsten sig selv.

HAT/HUE: Klap på hovedet. Liv bruger i øvrigt også det her tegn om regn ("uh, det regner på mit hår!"), selvom det officielle regn-tegn er mere a la det, man bruger i Lille Peter Edderkop.

HVOR: Vend håndfladerne opad. Her er det BetteSønne, der demonstrerer - det er et af de tegn både han og Bette brugte og bruger allermest.

TELEFON: Form en telefon med hånden mod øret. Igen er det baby-Sønne, der viser alverden, hvordan det skal gøres.

10 kommentarer:

 1. Hvor er de søde - og hvor må det være fedt at kunne kommunikere på et andet plan med dem end blot at gætte sig frem og så konstatere, at det nok ikke var det de ville, når de smider sig ned på gulvet og råber og skriger "NAAAAAAAAAAJ!" - eller giver en sagesløs søster et los eller befrier dem for en tot hår, fordi de bliver så rasende over deres fattesvage forældre.
  Havde faktisk set dit navn i FOF og havde tænkt på, at jeg ville spørge, om det nu også var dig :-)

  SvarSlet
 2. Det VAR mig :-) Selvom de stavede det forkert... Og ja, det er helt fantastisk, sgu. Alle tror, at Liv er vildt fremmelig og klog. Det er hun i virkeligheden ikke (siger moren...) - hun kan bare give udtryk for, hvad hun tænker, og det er en sand fest.

  SvarSlet
  Svar
  1. ... i øvrigt er der nu ret mange los til sagesløse søstre, selv fra dem, der mestrer talens brug. Hm.

   Slet
 3. ......og hun er rigtig kvik!

  SvarSlet
 4. Totalt kære bebser! Min ældste var også babytegnsmester - nåede det aldrig rigtigt med de næste...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var også helt slacker-agtig på tegnfronten med nummer to. Men nu har jeg jo prædiket om alle babytegnenes lyksagligheder overfor en helt masse mødre. Og måske blev de ikke overbevist (hvad ved jeg), men brandtalen virkede i hvert fald på mig selv. Nu tegner jeg løs...

   Slet